EUROLYGA 2023

Lietuvos graplingo jaunimo pirmenybėse laukiama dalyvių rekordo

Labiausiai intriguojanti U-19 grupė, nes kituose turnyruose šio amžiaus kovotojai varžosi tarp suaugusiųjų.

 Varžybos vyks Ukmergėje.<br> LGF nuotr.
 Varžybos vyks Ukmergėje.<br> LGF nuotr.
 Varžybos vyks Ukmergėje.<br> LGF nuotr.
 Varžybos vyks Ukmergėje.<br> LGF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 23, 2021, 1:04 PM

„Visuose jaunimo turnyruose didžiausią susidomėjimą kelia vyriausiųjų grupė, tad būsimas turnyras ne išimtis. Patys abiturientai puikiai supranta, kad tai yra jų paskutinis šansas užsikabinti medalį prieš pereinant į suaugusiųjų sportą.

Kitas dalykas – dalyviams bus dar viena proga parodyti, kiek jie patobulėjo per karantiną“, – sakė Lietuvos graplingo federacijos steigėjas Kęstutis Smirnovas.

Artėjančios pirmenybės bus antrasis organizacijos renginys 2021 metais. Priminsime, kad balandžio pradžioje vykusiame Lietuvos graplingo čempionate tarp jaunimo nepralenkiamas buvo Ukmergės dziudo klubas. Būsimame turnyre taip pat dėl apdovanojimų varžysis ne tik sportininkai, bet ir klubai.

„Jaunimo turnyruose tai yra naujovė, kuri turėtų motyvuoti klubus pirmenybėms pristatyti kuo daugiau sportininkų. Kalbant apie favoritus, tai išskirčiau jau paminėtą Ukmergės dziudo klubą, taip pat Vilniaus „Pankratos“ ir Šakių „Ošimą“.

Taip pat manau, kad net jei ukmergiškiai laimės, jie tokios persvaros, kaip atvirajame Lietuvos čempionate, neturės. Paaiškinsiu kodėl. Kaip jau kalbėjome, būsimame turnyre kovos U-19 grupė, taip pat čia į bendrą taupyklę taškus rinks ir merginos. Be abejo, šie niuansai turėtų pakoreguoti bendrą situaciją, o ar klystu, ar ne, pamatysime jau greitai“, – sakė K.Smirnovas.

Komandinei taurei dalyviai savo klubams taškus rinks tokia tvarka: vienas taškas už dalyvavimą, trys taškai – už trečią vietą, penki taškai – už antrą, septyni tašką – už pirmą.

„Nežinau, ar pasieksime dalyvių rekordą, tačiau neabejoju, kad sulauksime gausaus būrio dalyvių. Visi išsiilgę turnyrų ir nors su apribojimai, bet visi jau yra sugrįžę. Tikimės, kad susirinks visi geriausi ir pademonstruos, ką gali“, – reziumavo K.Smirnovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.