EUROLYGA 2023

Europos badmintono čempionate lietuvės varžovę iškirto teigiamas COVID-19 testas

Kijeve prasidėjo Europos badmintono čempionatas, kuriame bus išdalinti paskutiniai kelialapiai į Tokijo olimpines žaidynes. Lietuvai šiame čempionate moterų vienetų kategorijoje atstovaujanti 24-erių Vytautė Fomkinaitė (272-oji vieta BWF reitinge) be kovos žengė į antrą etapą ir ruošiasi pirmai kovai jau prieš kitą varžovę.

 V,Fomkinaitė kovos dėl olimpinio kelialapio.<br> LBF nuotr.
 V,Fomkinaitė kovos dėl olimpinio kelialapio.<br> LBF nuotr.
 V,Fomkinaitė kovos dėl olimpinio kelialapio.<br> LBF nuotr.
 V,Fomkinaitė kovos dėl olimpinio kelialapio.<br> LBF nuotr.
 V,Fomkinaitė kovos dėl olimpinio kelialapio.<br> LBF nuotr.
 V,Fomkinaitė kovos dėl olimpinio kelialapio.<br> LBF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 27, 2021, 12:09 PM, atnaujinta Apr 27, 2021, 12:12 PM

Turnyrinė lentelė lėmė, kad ja taps Nyderlandų atstovė Soraya De Visch Eijbergen (71), nesi estę Kristiną Kuubą iš kovos dėl olimpinių kelialapių eliminavo teigiamas COVID-19 testas.

Olandė pasauliniame reitinge yra dvidešimčia laiptelių žemiau nei estė. Tarpusavio akistatoje 1:0 pranašumą prieš V.Fomkinaitę turi Soraya De Visch Eijbergen, vienintelį kartą varžovės buvo susitikusios 2019 metais „RSL Swedish Open“ turnyre.

„Kad patekau į kitą etapą be žaidimo, tai dar nereiškia, kad laimėjau, o tikslas yra pasiekti kuo aukštesnę vietą laimėjimu. Manyčiau, kad net sustiprėjo mano noras dar geriau pasirodyti“, – į klausimą, kaip varžovės pasikeitimas keičia psichologinį nusiteikimą, atsakė vienintelė Lietuvos atstovė šiame čempionate V.Fomkinaitė.

Į čempionatą sportininkė atvyko kartu su treneriu Kęstučiu Navicku.

Geriausias visų laikų badmintoninkas K.Navickas 2008 m. Pekino Olimpinėse žaidynėse iškovojo 9-tą vietą, o pasauliniame reitinge ilgą laiką buvo 38-oje vietoje.

„Būsima Vytautės varžovė labai pajėgi ir yra laimėjus daug svarbių pergalių, tačiau tuo pačiu pasižymi ir nestabilumu, kuo ir stengsimės pasinaudoti. Svarbu nuo pat pradžių parodyti psichologinį tvirtumą ir kad varžovei nebus lengva. Taip olandei sukuriant papildomą įtampą nuo pirmų taškų“, – taktika dalinosi V.Fomkinaitę Europos čempionate lydintis treneris Kęstutis Navickas.

Lietuvos delegacija į Kijevą atvyko penktadienį, kur jau keturias dienas gyvena burbule. Tik atvykus į viešbutį visiems čempionato dalyviams buvo atlikti COVID-19 testai.

Tiek šeštadienį, tiek procedūras pakartojus vakar, visų Lietuvos delegacijos narių testų rezultatai buvo neigiami.

„Šias keturias dienas gyvename izoliacijoje. Vytautė sportuoti gali tik kambaryje ir vos vieną dieną arenoje, kur ir vyks čempionatas. Pasibaigus izoliaciniam periodui, kartu atsivers galimybė susitikti ir su kitų šalių federacijų atstovais bei aptarti galimas tarptautines partnerystes“,- pasakojo delegacijos vadovas, Lietuvos badmintono federacijos prezidentas Aurimas Kamantauskas.

Pergalės atveju Vytautė patektų tarp 16 stipriausių žaidėjų ir susitiktų du kartus su olimpine čempione, visų laikų geriausia moterų vieneto žaidėja Carolina Marin iš Ispanijos (4 vieta BWF reitinge).

Lietuvos vaikai, žaidžiantys badmintoną, būtent Caroliną įvardina kaip mylimiausią žaidėją. Ši sportininkių akistata būtų geriausia motyvacija Lietuvos mergaitėms ir akivaizdus įrodymas, kad atkakliai siekaint tikslo, viskas yra įmanoma.

Vytautės Fomkinaitės ir Soraya De Visch Eijbergen susitikimas įvyks trečiadienį, balandžio 28 d.

Visi Europos badmintono čempionato susitikimai bus tiesiogiai transliuojami www.badmintoneurope.tv.

Vytautė Fomkinaitė (gimusi 1997 m.) 2018 m. tapo Lietuvos badmintono čempione iškart visose trejose kategorijose (moterų vieneto, moterų dvejeto ir mišraus dvejeto). Šiuo metu yra Lietuvos badmintono nacionalinės rinktinės narė, atstovavusi Lietuvai dvejose Europos Žaidynėse (Baku ir Minske), Europos asmeniniuose ir komandiniuose badmintono čempionatuose, bei Pasaulio komandiniame badmintono čempionate (2019 m. Naninge, Kinijoje).

Vytautė Fomkinaitė 2020 m. buvo įtraukta į LTOK 2020 m. Tokijo žaidynėms rengiamų sportininkų sąrašą. Žaisdama poroje su Gerda Voitechovskaja buvo prasibrovusios ir ilgokai išsilaikė BWF top 100-uke (aukščiausiai 89 vietoje).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.