EUROLYGA 2023

Islandijos rankininkai prieš kelionę į Lietuvą lengvai laimėjo Izraelyje

Islandijos vyrų rankinio rinktinei, kuri ketvirtadienį Vilniuje žais Europos čempionato atrankos turnyro ketvirtojo turo rungtynes su Lietuvos rankininkais, Izraelyje nekilo jokių problemų. Antradienį islandai nukeltose rungtynėse Tel Avive sutriuškino izraeliečius 30:20 (17:9).

Islandijos rankininkai šventė pergalę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Islandijos rankininkai šventė pergalę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2021, 6:52 AM

Pirmadienį Izraelyje žaidė Lietuvos rinktinė. Mūsų šalies rankininkai izraeliečiams pralaimėjo 28:34 (11:15).

Laimėjo be vargo

Islandų ir izraeliečių rungtynės vyko viena kryptimi. Šiauriečiai įmetė tris pirmuosius įvarčius, pirmojo kėlinio viduryje įgijo triuškinamą persvarą 10:3 ir anksti leido sau įjungti taupymo režimą. Net nesiversdama per galvą Islandijos rinktinė nugalėjo dviženkliu skirtumu.

4-ojoje grupėje visoms komandoms sužaidus po 4 rungtynes pirmauja po 6 taškus iškovojusios Islandijos ir Portugalijos rinktinės. Lietuvos ir Izraelio komandos surinko po 2 taškus.

Šią savaitę vyks dviejų paskutinių turų rungtynės. Ketvirtadienį susitiks Lietuva – Islandija (Vilniuje) ir Izraelis – Portugalija, sekmadienį žais Islandija – Izraelis ir Portugalija – Lietuva (Matusinjuše).

Atrankos varžybos vyksta aštuoniose grupėse. Kelialapius į Europos pirmenybes gaus po dvi stipriausias grupių komandas bei keturios geriausios trečiąją vietą užimsiančios komandos. Rikiuojant trečiąsias komandas bus išbraukiami jų rezultatai, pasiekti žaidžiant su grupių autsaideriais.

4-ojoje grupėje kelialapių formaliai dar neužsitikrino nė viena komanda. Tačiau islandai ir portugalai į Europos pirmenybes nepatektų nebent tuo atveju, jei pralaimėtų abejas likusias rungtynes autsaideriams ir labai nepalankiais rezultatais baigtųsi kelerios kitų grupių rungtynės.

Atvyko beveik visi

Islandų treneris Gudmunduras Gudmundssonas per šį atrankos langą į rinktinę iš pradžių pakvietė tik užsienio klubuose žaidžiančius rankininkus. Vis dėlto treneriui teko atlikti vieną priverstinį keitimą, todėl prieš pat išvykstant iš Islandijos komandą papildė Gardzabėrio „Stjarnan“ klube žaidžiantis Tandra Konradssonas.

Rinktinėje susibūrė beveik visi geriausieji, tarp jų – ryškiausia islandų žvaigždė, „Barcelona“ kairysis pusiaukraštinis Aronas Palmarssonas, kuris praleido sausio mėnesį vykusias rungtynes su portugalais.

Tel Avive į aikštę taip pat žengė Bjarki Elissonas („Lemgo“, Vokietija), Elvaras Jonssonas („Skjern“, Danija), Omaras Magnussonas („Magdeburg“, Vokietija), Vigo Kristjanssonas („Stuttgart“, Vokietija), Sigvaldi Gudjonssonas („Kielce“, Lenkija) ir kiti.

Atvykti į Izraelį dėl kelionėje kilusių keblumų nespėjo Olafuras Gudmundssonas („Kristianstad“, Norvegija). Islandijos rankinio federacija skelbia, kad jis prie komandos prisidės Vilniuje.

Per rungtynes su lietuviais vienintelis svarbus islandų praradimas bus Arnoras Gunnarssonas („Bergische“, Vokietija). Jis negalėjo išvykti iš Vokietijos dėl „Bergische“ komandoje įsiplieskusio koronaviruso židinio. Būtent šio rankininko vietą užėmė T.Konradssonas.

Beje, rinktinėje nėra Hakono Styrmissono, kuris buvo rezultatyviausias islandų žaidėjas per pirmąsias rungtynes su lietuviais.

Mačai kitose grupėse

Antradienį taip pat įvyko dvejos atrankos rungtynės kitose grupėse. Jose pergales nesunkiai pasiekė išvykose žaidę favoritai: Slovėnija nugalėjo Turkiją 30:22 (16:11), Prancūzija – Graikiją 40:31 (22:16).

Slovėnai ir prancūzai kelialapių formaliai dar neužsitikrino, bet jų tikriausiai nepražudytų net ir pralaimėjimai per abejas likusias rungtynes.

Europos pirmenybės vyks 2022 metų sausio mėnesį Vengrijoje ir Slovakijoje. Šių dviejų šalių rinktinėms žaisti atrankos turnyre nereikėjo. Be atrankos į baigiamąją dalį taip pat pateko praėjusio žemyno čempionato finalininkės Ispanija ir Kroatija.

Iki šio atrankos lango kelialapius į Europos pirmenybes užsitikrino tik Serbija ir Vokietija.

Nukeltos rungtynės

4 grupė

Izraelis – Islandija 20:30 (9:17). Turkeničius 3, Dajanas 3/ Magnussonas 5, E.Jonssonas 5, Kristjanssonas 5, Gudjonssonas 4.

Lentelė: Islandija – 6, Portugalija – 6, Izraelis – 2, Lietuva – 2.

1 grupė

Graikija – Prancūzija 31:40 (16:22). Iliopoulos 7, Mallios 5/ Mahe 6, Fabregas 6, Tournat 5.

Lentelė: Serbija – 5, Prancūzija – 3, Graikija – 0. Belgija dėl sveikatos krizės atsisakė žaisti atrankos turnyre.

5 grupė

Turkija – Slovėnija 22:30 (11:16). Bičeras 7/ Dolenecas 12.

Lentelė: Slovėnija – 7, Nyderlandai – 5, Lenkija – 4, Turkija – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.