EUROLYGA 2023

Lietuvos badmintono čempionas dėkoja mamai už pusryčius prieš varžybas

Motinos dienos proga Lietuvos badmintoninkų mamos pasidalino emociongais išgyvenimais, kuriuos patiria žiūrėdamos, kaip jų vaikai žaidžia varžybose. Sportininkai pripažįsta, kad žaisdami girdi mamų atodūsius, net jei jos yra už trijų badmintono aikščių.

 D.Beržanskis.<br> S.Stravinsko nuotr.
 D.Beržanskis.<br> S.Stravinsko nuotr.
 D.Beržanskis.<br> S.Stravinsko nuotr.
 D.Beržanskis.<br> S.Stravinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2021, 5:16 PM

Emocijas suvaldyti nepaprastai sunku, sakė badmintoninkų mamos, o į klausimą, ar kyla noras įbėgti į aikštelę ir padėti, vienos mano, kad to daryti nereikia, nes tai tik pakištų vaikui koją, o kitos – nesitvardo savyje ir kiekvieną kartą išgyvena tą patį norą už vaiką kažką padaryti, padėti, ar net papūsti plunksną, kad ji nuskristų ten, kur reikia.

Dažniausiai būtent mamos atveda savo vaikus į didįjį sportą. Ne retai ir pačios įsitraukia bei lieka ištikimos ne tik savo vaikų karjeros globėjomis ir palydovėmis, bet ir žaidėjomis mėgėjų gretose. Badmintoninkų mamos, paklaustos apie jų vaikų kelią į badmintoną ir kokius įgūdžius padėjo išugdyti šis sportas, akcentavo atsakomybę, streso valdymą, fizinį pasirengimą, susikaupimą, kultūrą, draugiškumą ir gebėjimus pakovoti už save.

„Vaikas visada turi jausti, kad mama ir tėtis jį palaiko, nesvarbu kas jam benutiktų ir linki tik paties geriausio“,- sako net du vaikus į badmintoną atvedusi ir pati su vyru badmintoną aktyviai žaidžianti vilnietė Justė Žibūdienė.

„Ačiū, mama, už visus tuos pusryčius, kuriuos man padarei prieš varžybas“,- Motinos dienai skirtame video sveikinime savo mamai dėkojo Lietuvos badmintono suaugusiųjų čempionas Danielius Beržanskis.

Jam antrino ir Lietuvos badmintono suaugusiųjų vicečempionė Perla Murėnaitė bei dėkojo mamai, kad ji atvedė į šį sportą ir visada tiki dukros pergalėmis.

Jau po savaitės, gegužės 8-9 dienomis sportininkų mamos stebės savo atžalų startus šių metų RSL Lietuvos badmintono suaugusiųju asmeniniame čempionate.

59-ąjį kartą rengiamas čempionatas šiemet vyks Druskininkuose, Lietuvos sportininkų rengimo centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.