EUROLYGA 2023

Imtynininkui Viliui Laurinaičiui iki olimpinės svajonės liko tik vienas žingsnis

Imtynininkas Vilius Laurinaitis šeštadienį iškovojo tris pergales iš tiek pat galimų ir priartėjo prie Tokijo olimpinių žaidynių. Joniškiečiui liko laimėti šeštadienį vakare vyksiančią lemiamą kovą.

V.Laurinaitis šeštadienį iškovojo tris pergales.<br>Stopkadras.
V.Laurinaitis šeštadienį iškovojo tris pergales.<br>Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-08 16:51, atnaujinta 2021-05-08 19:10

Viliaus imtynės vargina ne tik varžovus, bet ir žiūrėtojų akis. Jis sugeba varžovus įklampinti į kisielių, po kurį slidinėdami abu braido visas 6 minutes. Nieks nepasikeitė Sofijoje, Vilius liko ištikimas savo taktikai. Veiksmų nulis, bet ištampytas Europos čempionatų prizininkas bei Europos žaidynių vicečempionas iš Baltarusijos rimtai įklimpo į Viliau pasiūlytą žaidimą. Joniškietis tiek nustekeno A.Hraboviką, kad baltarusis, net ir turėdamas dvi atakas parteryje, tesugebėjo vos pajudinti ramiai apsigynusį lietuvį. Sunki taktinė pergalė ir atlikta ketvirtadalis darbo.

Aštuntfinalyje Vilius Laurinaitis grūmėsi su trečiu Japonijos numeriu Yutu Nara. Japonijos čempionato bronzos medalio laimėtojas nė iš tolo neprilygo Lietuvos čempionui. Vilius Tekančios Saulės šalies atstovą subaladojo tiek stovimoje padėtyje, tiek parteryje ir pasiekė greitą pergalę išraiškingu rezultatu 9:0.

Ketvirtfinalis. Totalus pamišimas. Be kefyro Viliaus kovų žiūrėt neįmanoma. Beveik keturiasdešimtmetis prancūzas savo sportinę karjerą pradėjo dar praeitame amžiuje. Meloninas Noumonvis buvęs nuolatinis Laimučio Adomaičio varžovas.

Gyvenimui pagerėjus, prancūzas pasunkėjo, nebelaiko svorio ir jau ne vienus metus blaškosi tarp 87 ir 97 kilogramų kategorijos. 2015-ais jam pavyko užkopti ant Europos žaidynių garbės pakylos, tačiau nuo to laiko nieko svaresnio prancūzas nepasiekė. Bet tai tik statistika. Ne kartą įsitikinome, kad palankiai išsidėliojus žvaigždėms, pergalės ne visada atitenka favoritams.

Kas buvo favoritu šioje akistatoje, sunku pasakyti. Pasaulio jaunimo čempionas iš Joniškio taip pat ne iš kelmo spirtas. 28-erių Viliui patekimas į Tokiją būtų puiki dovana už pralietą prakaitą ir sunkias traumas ant imtynių kilimo. Gal ir motyvacija didesnė – Vilius alkanas ir piktas, ir laukia savo valandos. Tuo tarpu prancūzas jau tris kartus buvo ant olimpinio kilimo, ant kurio dusyk pasiekė penktą rezultatą.

V.Laurinaitis neapsigavo, pasirinkęs aktyvią taktiką. Pačioje pradžioje Vilius atliko žemą dubenį, po kurio prancūzas liobtelėjo į pavojingą padėtį, bet mitriai išsikapanojo į viršų. Plius trys taškai sunkiame svoryje yra solidus pranašumas, bet žinant, kad dar lieka daugiau nei penkios minutės kovos, išlaikyti šį skirtumą yra sudėtinga. Likusį pirmą kėlinuką atletai ištrypė visą kilimo plotą, tačiau daugiau niekam iš jų taškų iškovoti nepavyko.

Antroje dalyje Vilius pajuto M.Noumonvi agresiją, tačiau parteryje taškų neatidavė. Visas košmaras prasidėjo finišo tiesiojoje. Prancūzas kaip patrakęs taranavo joniškietį, taip tris kartus priversdamas Vilių užžengti už kilimo.

Likus 3 sek. prancūzas priekyje 4:5. Mūsų trenerių štabas reikalauja peržiūros. Po kelių minučių priimamas galutinis sprendimas – stūmimas. Teisėjai anuliuoja paskutinį varžovo tašką ir, esant rezultatui 4:4, dėl veiksmų kokybės, pergalė skiriama Viliui Laurinaičiui.

Vakare laukia lemiama kova su 32-iejų čeku Arturu Omarovu. Nugalėtojas keliauja į Tokijo olimpines žaidynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.