EUROLYGA 2023

Perdegimas – pavojingas ir dažnas reiškinys. Kaip nuo jo apsisaugoti?

Šiandieninių iššūkių kontekste vis aktualesne tampa perdegimo tema. Stipriai suplonėjo, o kai kam net ir išnyko, riba tarp darbo ir asmeninio gyvenimo, o tai vargina ir kelia papildomą stresą. VšĮ „Sveikas miestas“ siūlo visiems norintiems dar vieną nemokamų praktikų seriją, padėsiančią kovoti su perdegimo pavojais.

 Agnė Zinkevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
 Agnė Zinkevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
 Agnė Zinkevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
 Agnė Zinkevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 11, 2021, 9:37 AM

Tie, kurie nori viską suspėti ir atlikti maksimaliai gerai, tie, kuriems labai patinka darbas, tie, kurie yra linkę duoti, tarnauti, patikti, dažnai patiria visus ar kelis perdegimo simptomus. Pagrindiniai simptomai yra emocinis išsekimas, depersonalizacija, stipriai kritęs pasitenkinimas darbu (niekas nebeįdomu), miego sutrikimai, menkavertiškumo, įtarumo jausmas, dėmesio koncentracijos stoka, įvairūs fiziniai negalavimai.

„Tie, kas yra patyrę perdegimą, žino, kad kelias iki jo yra ilgas, tai neatsitinka per kelis mėnesius, o kai atsitinka, tai kelias atgal į normalų gyvenimą būna ilgas ir reikalaujantis kantrybės, o neretai – ir specialistų pagalbos“, – teigia koučingo bei sąmoningo kvėpavimo specialistė Agnė Zinkevičiūtė, pati turinti perdegimo patirtį.

A. Zinkevičiūtė kviečia visus į nemokamus užsiėmimus nuotoliniu būdu, kuriuo metu ji pasidalins žiniomis, patarimais ir konkrečiomis praktikomis, kurios padės iki minimumo sumažinti perdegimo tikimybę.

Labai svarbu suprasti, kad perdegimą pastebėti yra nelengva, todėl pažinti šį dalyką yra svarbu kiekvienam žmogui. Daug žmonių susiduria su pasikartojančiais nuovargio požymiais arba jėgų trūkumu ir dažnai galvojama, kad su tokiais dalykais nepakovosi. Visgi pajutus simptomus ir atkreipus į tai dėmesį iš anksto, su tam tiktomis žiniomis, beveik garantuotai galima išvengti perdegimo pasekmių.

Užsiėmimai vyks keturis trečiadienius iš eilės pradedant gegužės 12 d., 8-8.45 val. „Zoom“ platformoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.