EUROLYGA 2023

Rankinio lygoje aiškūs finalininkai – susikirs Alytaus ir Vilniaus atstovai

Trečiadienio vakarą sostinėje įvyko lemiamos Lietuvos rankinio lygos rungtynės tarp VHC „Šviesa“ ir Kauno „Granito-Kario“ rankininkų. Pusfinalio serijoje iki 2 pergalių šios dvi komandos pasidalijo po vieną pergalę. Lemiamas rungtynes rezultatu 37:28 (18:14) laimėjo VHC „Šviesa“.

Vilniaus „Šviesos“ rankininkai įveikė Kauno „Granito-Kario“ ekipą.
Vilniaus „Šviesos“ rankininkai įveikė Kauno „Granito-Kario“ ekipą.
Vilniaus „Šviesos“ rankininkai įveikė Kauno „Granito-Kario“ ekipą.
Vilniaus „Šviesos“ rankininkai įveikė Kauno „Granito-Kario“ ekipą.
Vilniaus „Šviesos“ rankininkai įveikė Kauno „Granito-Kario“ ekipą.
Vilniaus „Šviesos“ rankininkai įveikė Kauno „Granito-Kario“ ekipą.
Vilniaus „Šviesos“ rankininkai įveikė Kauno „Granito-Kario“ ekipą.
Vilniaus „Šviesos“ rankininkai įveikė Kauno „Granito-Kario“ ekipą.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 12, 2021, 10:21 PM

Abiem komandoms papildomos motyvacijos šioms rungtynėms nereikėjo: visą sezoną puikų žaidimą demonstravę VHC „Šviesa“ rankininkai namuose pralaimėti neketino, o tuo tarpu Kaune seriją išlyginęs „Granitas“ suprato, jog kartą laimėjęs gali pakartoti savo pergalę ir žengti į finalą.

Rungtynių pradžioje abi komandos žaidė labai apylygį žaidimą ir tik kėlinio laikui einant į pabaigą „Šviesos“ rankininkai pradėjo didinti persvarą. Nors kauniečiai bandė grįžti į lygų rezultatą, tačiau kėlinys baigėsi „Šviesai“ pirmaujant rezultatu 18:14.

Turėdami šitokį atsilikimą granitiečiai įstengė priartėti prie „Šviesos“ (20:18). Tačiau aikštelės šeimininkai turėjo kitų planų, sužaidę sėkmingą atkarpą susigrąžino turėtą persvarą ir visą kėlinį ją pamažu didino (23:19, 27:20, 31:22, 34:24). Susirinkus tokią persvarą VHC „Šviesai“ tereikėjo išlaukti kėlinio galo. Tad į finalą jie žengė laimėję rezultatu 37:28.

„Visų pirma norisi pagirti „Granitą“, sukūrė puikią kovą. Nuleido mus šiek tiek ant žemės ir leido suprasti, kad norėdami laimėti turime kovoti visą laiką visa jėga, net 110 procentų, nežiūrėti į rezultatą ar pramestus metimus, kaip bebūtų, jie turi gerą vartininką.

Akcentavome, kad reikia mažinti klaidas ir nemesti „pusėtinų“ metimų. Pradžioje sekėsi sunkiau, po to pavyko užsikurti. Nors ir nesumetėme gerų 7 metrų metimų, tačiau viską kompensavome kovingumu. Kalbant apie finalą, kaip bebūtų, Alytus vertas tik geriausių žodžių, vyrai įrodė, kad yra tikrai aukšto kalibro žaidėjai ir visi labai motyvuoti.

Niekas tikrai nenori pralaimėti finalo, tad atiduosime visą širdį ir tikėsimės geriausio“, – komandos žaidimą ir nusiteikimą ateinančioms kovoms apžvelgė VHC „Šviesos“ žaidėjas Laurynas Palevičius.

„Buvo sunkus pusfinalis. Vis dėlto žaidėme prieš lygos lyderius, kurie reguliariajame čempionate nebuvo pralaimėję nė vienerių rungtynių. Pirmosios pusfinalio rungtynės buvo panašios į šiandienos. Pirmose pritrūko charakterio ir pasidavėme antrajame kėlinyje.

Labai nesinorėjo to pamatyti šiandien, nes į antrąsias rungtynes išėjome labai užsivedę, koncentruoti ir, kaip aš sakau, tarsi išėję į paskutines savo gyvenimo rungtynes. Tai šiandien ta pačia banga bandėme ateiti į rungtynes.

Pradžia buvo optimistiška, bet mus papjovė mūsų bėda su įvarčių realizacija. Aišku, galime pagirti Edmundą Pelėdą, jis gana gerai „atstovėjo“ visą seriją.

Bet visų nuopelnų aš jam neduočiau, nes mūsų metimai visą sezoną šlubuoja, ypač iš tam tikrų pozicijų, todėl neturėjome didesnių galimybių pasiekti mūsų norimą rezultatą.

Šiandien aš mačiau vieną komandą, kuri buvo labiau susikoncentravusi, labiau nusiteikusi laimėti. Jie atidavė jėgų kiek reikėjo, buvo ir agresyvumo, ir gal kažkiek nešvarių dalykų, kurių irgi rankinyje reikia, jei nori laimėti ir čempionatą, ir visa kita.

Mūsų jaunai komandai to pritrūko. Jei mes būtume išėję į finalą, tai būtų didelis siurprizas visai lygai ir visiems rankinio žinovams.

Aišku, gaila savo jaunų žaidėjų, kurie gal kada ateityje supras, kad buvo labai didelis šansas papulti į finalą ir nežinau ar visiems jiems dar kada pasitaikys tokia proga“, – visą pusfinalio seriją ir rungtynes įvertino Kauno „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas.

Vilniaus VHC „Šviesa“: Karolis Antanavičius – 9, Tadas Rasakevičius – 7, Laurynas Palevičius – 6, Artūras Švilpa – 5, Skirmantas Plėta – 4, Šarūnas Ugianskis ir Ignas Jonuška – po 2, Valdas Drabavičius ir Rosvaldas Ramunis – po 1.

Kauno „Granitas-Karys“: Tadas Bučinskas – 10, Arminas Stankūnas – 5, Marius Kairys – 4, Mantas Sturonas – 3, Pijus Eiva – 2, Karolis Grigas, Martynas Giedraitis, Aurimas Balčiūnas ir Matas Jurkevičius – po 1.

Primename, kad kitoje pusfinalio poroje dukart minimalią persvarą surinkęs Alytaus „Varsa-Stronglasas“ žengė į finalą, o Klaipėdos „Dragūnas“ šios kovos pralaimėtojo laukia mažajame finale. Didžiojo ir mažojo finalo kovos vyks jau šį šeštadienį: Klaipėdoje „Dragūnas“ priims „Granitą-Karį“, o pirmoji didžiojo finalo kova vyks sostinėje, kur VHC „Šviesa“ susigrums su Alytaus komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.