EUROLYGA 2023

Įspūdinga regbio šventė Šiauliuose – svečiai iš Čekijos bei Ukrainos ir paskutinių sekundžių drama

Šiauliai eilinį kartą patvirtino savo kaip Lietuvos regbio sostinės vardą. Gegužės 15 dieną, minint regbio klubo „Baltrex“ 30 metų jubiliejų puikiame Šiaulių regbio akademijos stadione surengtas tarptautinis R-7 turnyras „Šiauliai 7‘s“. Tuo pačiu buvo paminėtas 60 metų Lietuvos regbio jubiliejus ir net 100 metų Šiaulių organizuoto sporto sukaktis.

 Pirmąjį septyniukių turnyrą Šiauliuose laimėjo Čekijos regbininkai.<br> baltrex.lt nuotr.
 Pirmąjį septyniukių turnyrą Šiauliuose laimėjo Čekijos regbininkai.<br> baltrex.lt nuotr.
„Baltrex“ ekipa.<br> baltrex.lt nuotr.
„Baltrex“ ekipa.<br> baltrex.lt nuotr.
 Pirmąjį septyniukių turnyrą Šiauliuose laimėjo Čekijos regbininkai.<br> baltrex.lt nuotr.
 Pirmąjį septyniukių turnyrą Šiauliuose laimėjo Čekijos regbininkai.<br> baltrex.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-05-17 08:47, atnaujinta 2021-05-17 08:49

Turnyre „Šiauliai 7‘s“ dalyvavo šešios komandos iš Lietuvos, Čekijos ir Ukrainos. Greitai besikeičiantis veiksmas, greitis, azartas, nuožmios kovos – susirinkę žiūrovai ir renginio svečiai sulaukė visko ko buvo galima tikėtis iš tokio lygio regbio turnyro.

Garbingi svečiai

Kaip ir kiekviena šventė, taip ir ši nebūtų įvykusi be sumanytojų, organizatorių ir rėmėjų pastangų. Tad į stadioną pasveikinti regbininkų su garbingu jubiliejumi bei pasižiūrėti įspūdingo regbio spektaklio susiriko būrys garbingų svečių.

Pirmiausia žodį tarė „Baltrex“ klubo prezidentas Alvydas Stulpinas. Būtent jam kilo mintis surengiant turnyrą paminėti klubo jubiliejų.

„Džiaugiamės plačiai išaugusia regbio bendruomene, vis didėjančiomis sportininkų, sporto aistruolių gretomis. „Regbis jungia mus“ – tai ne šiaip žodžiai skelbiantys „Baltrex“ klubo moto. Jais vadovaujamės ir žaidime, jie lemia, kad klubo nariai, draugai ir artimieji esame suvienyti bendrų tikslų.

Nepasiduoti ir kovoti, garbingai ginti savo krašto ir šalies vardą – tai pamatiniai principai, kurių laikomės ir kuriais vadovaujamės iki šiol.

Šios vertybės veda mus į priekį tiek sporte, tiek ir gyvenime“, – susirinkusius dalyvius ir svečius sveikino A.Stulpinas.

Šio renginio globėjas – Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pasidžiaugė, kad bendradarbiaujant verslui ir valdžiai tampa įmanoma mieste surengti tokio aukšto lygio sporto šventę.

„Esu dėkingas ir laimingas, kad bendradarbiaujant verslui ir valdžiai gali įvykti tokie puikūs renginiai. Geriau rungtyniauti tarptautinėse sporto varžybose, nei karinėse apsiginklavimo varžybose.

Labai sveikinu visus dalyvius ir žiūrovus. Sėkmės šiam turnyrui ir visam regbio sportui Šiauliuose ir Lietuvoje“, – tardamas žodį džiaugėsi A.Visockas.

Lietuvos regbio federacijos prezidentas Irmantas Kukulskis svarbiausiu pasiekimu dabartiniame regbio gyvavimo etape Lietuvoje išskyrė klubų bendrystę ir vieningą darbą siekiant pakelti regbį į dar aukštesnį lygį.

„Šiai dienai turime puikią bazę Šiauliuose, kur ir žaisti, ir svečius pakviesti negėda. Tikiuosi, kad 2023-ais metais Šiauliuose iškils maniežas, kuriame galėsime šią sporto šaką žaisti ir stebėti viduje.

Tai bus labai didelis žingsnis ir Šiaulių, ir visos Lietuvos regbiui. „Baltrex“ klubui linkiu toliau taip veržliai eiti į priekį, kadangi jūsų tobulėjimas verčia ir visus kitus klubus pasitempti.

Vieningesnio regbio Lietuvoje nesu matęs per visus jo gyvavimo metus. Vieningai einame koja kojon. Tik tokiu keliu einant galima pasiekti pačių aukščiausių tikslų, kad ne tik Europoje, bet ir Pasaulyje mus matytų“, – teigė I.Kukulskis.

Galiausiai žodį tarė Čekijos ambasadorius Lietuvoje Vitas Korseltas. Pagerbti ir palaikyti turnyre dalyvaujančios Čekijos komandos atvykęs ambasadorius nestokojo geros nuotaikos.

„Sportas labai svarbi gyvenimo dalis. Esu įsitikinęs, kad sportas, taip pat kaip ir kultūra ar ekonominis bendravimas padeda pažinti, suprasti skirtingų šalių, žemynų ir tautų žmones. Jaunystėje esu išmėginęs kelis kartus sporto šaką, kuri buvo šiek tiek panaši į regbį.

Tačiau kaip ir kiekvienas sporto fanas, žinau, kad regbis nėra švelnus sportas. Todėl vertinu, kai jį žaidžia garbingai. Šiurkštumas, apgaulė, neleistini veiksmai, šiame žaidime netoleruotini. Visiems linkiu gerų įspūdžių, na, o kaip čekų fanas įterpsiu ir šiek tiek nekorektišką juokelį – „Visiškai nesupyksiu, jei čekams šiame turnyre puikiai seksis“, – nuotaikingai kalbą baigė ambasadorius V.Korselt.

Ambasadorius neturėjo nusivilti reginiu. Čekijos komandai puikiai sekėsi turnyre.

Drama iki paskutinių sekundžių

Turnyre dalyvavo šešios komandos : Lietuvos vyrų R-7 rinktinė „Vytis“, Lietuvos U-18 R-7 rinktinė, Kauno „Ąžuolo“ regbininkai, turnyro šeimininkai „Baltrex“ komanda ir svečiai Ukrainos R-7 rinktinė ir Čekijos rinktinės pagrindu suburta komanda „Dukla“.

Komandos buvo suskirstytos į du pogrupius. Pirmame žaidė Lietuvos R-7 rinktinė „Vytis“, Kauno „Ąžuolas“ ir Ukrainos rinktinė. Puikų kovingumą pademonstravę Lietuvos rinktinės regbininkai nugalėjo kauniečius ir paskutinėmis mačo sekundėmis palaužę ukrainiečius užėmė grupėje pirmą vietą.

Antroje grupėje ginklus surėmė „Baltrex“, U-18 rinktinė ir Čekijos komanda. Jei U-18 rinktinės žaidėjams su vyrų komandomis kovoti buvo itin sudėtinga, tai mače tarp „Baltrex“ ir „Duklos“ komandų užfiksuota netikėtai lengva svečių iš Čekijos pergalė.

Užgautomis ambicijomis turnyro šeimininkai užėmė grupėje antrą vietą ir dėl patekimo į finalą kovojo su pirmąją kitos grupės komanda – Lietuvos R-7 rinktine.

Reabilituotis pavyko. Nelengvai, tačiau „Baltrex“ šventė pergalę ir laukė antro mačo baigties, kad sužinotų savo varžovus. Kovoje tarp dviejų užsienio komandų pajėgesni buvo čekai ir gavo bilietą į finalą, o ukrainiečiams teko kovoti dėl trečios vietos.

Kovoje dėl 5-6 vietų Kauno komanda palaužė U-18 rinktinę. Mažajame finale ukrainiečiai įrodė pranašumą prieš Lietuvos R-7 rinktinę „Vytis“. Atėjo lemiamos kovos metas – „Baltrex“ prieš Čekijos „Dukla“.

Net tris kartus čekai pirmavo, o šiauliečiai vis sugebėdavo rasti jėgų ir išlyginti rezultatą. Pagrindinis laikas baigėsi 21:21, tad mačas tęsėsi toliau.

Veržli ataka, disciplinuotai judantys šiauliečiai ir čekų įskaitinis plotas jau už kelių metrų – atodūsis nuaidėjo tribūnoje kai „Baltrex“ žaidėjams perduodant kamuolį, jį pačiupo atrodo iš niekur išdygęs čekas. Keli perdavimai ir jau čekai nurūko per visą stadioną pelnydami taškus ir iškovodami „Šiauliai 7‘s“ trofėjų.

Nepaisant šiauliečių nesėkmės lemiamoje kovoje, nuaidėjus finaliniam švilpukui visi buvo laimingi, kad nepaisant sudėtingos situacijos, karantino apribojimų, saugumo reikalavimų, visgi pavyko surengti aukšto lygio turnyrą Šiauliuose, jį galėjo stebėti žiūrovai ne tik stadione bet ir tiesiogiai internete.

Turnyras pasibaigė, stadionas ištuštėjo, o regbininkai aptarti vykusių kovų, apdaužytus šonus, patirtas nedideles traumeles „nuplauti“ susirinko į trečią kėlinį. Geriausi žodžiai užbaigti pirmąjį „Šiauliai 7‘s“ turnyrą – klubo himno priedainis : „Baltrex“ – tai tikra jėga, „Baltrex“ – žinos ir Europa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.