EUROLYGA 2023

Pergalingas pirmadienis: D. Rapšys Vengrijoje iškovojo Europos plaukimo čempionato bronzą Bilietą į finalą iškovojo A. Šidlauskas

Budapešte (Vengrija) startavusiame Europos vandens sporto šakų čempionate paaiškėjo pirmieji plaukimo rungčių medalių komplektų savininkai. Bronzos medaliu pasidabino ir geriausias Lietuvos plaukikas Danas Rapšys.

D.Rapšys.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Rapšys.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Danas Rapšys.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Danas Rapšys.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Danas Rapšys.<br>AFP/Scanpix.com
Danas Rapšys.<br>AFP/Scanpix.com
Danas Rapšys.<br>AFP/Scanpix.com
Danas Rapšys.<br>AFP/Scanpix.com
Danas Rapšys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Danas Rapšys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 17, 2021, 7:18 PM, atnaujinta May 17, 2021, 9:34 PM

Pirmadienį vykusiame vyrų 400 metrų laisvuoju stiliumi finale startavo ir geriausias 2019-ųjų Lietuvos sportininkas D.Rapšys, kuris tarp aštuonių plaukikų finišavo trečioje pozicijoje.

Jis distanciją įveikė per 3 min. 45,39 sek.

Pirmajame takelyje startavęs lietuvis įpusėjus distancijai buvo antras. Antroje distancijos pusėje tarp sportininkų vyko atkakli kova.

Likus plaukti 50 metrų lietuvis buvo trečioje pozicijoje. Šioje vietoje panevėžietis ir pasiekė finišą.

Distanciją greičiausiai įveikė ir pirmas atplaukė rusas Martinas Maliutinas (3:44,18 min.). Sidabrą iškovojo austras Felixas Aubeckas (3:44,63 min.).

Lrytas.lt primena, kad pirmadienio popietę vykęs kvalifikacijos plaukimas 25-erių sportininkui iš Lietuvos susiklostė permainingai.

Nuplaukus 250 metrų D.Rapšys turėjo beveik 1 sekundės persvarą prieš šveicarą Antonio Djakovičių. Ir 300 metrų nuotolis nuteikė sirgalius teigiamai: mūsiškis buvo priekyje. Tačiau likusi distancijos dalis mūsų sportininkui buvo tiesiog tragiška: varžovai įjungė papildomą pavarą ir Danas ne tik prarado lyderio vaidmenį, bet ir pradėjo atsilikinėti.

Lietuvį aplenkė italas Marco De Tullio, šveicaras Antonio Djakovičius ir norvegas Henrikas Christiansenas. D.Rapšys finišavo ketvirtas, jo rezultatas buvo 3 min. 48,05 sek. Panevėžietis į finalą prasibrovė septintuoju rezultatu.

D.Rapšiui priklauso šios rungties Lietuvos rekordas. 2019 metais plaukikas 400 metrų distanciją laisvuoju stiliumi buvo įveikęs per 3 min. 43,36 sek.

Andrius Šidlauskas pateko į finalą

Tuo tarpu vienintelis 100 metrų plaukimo krūtine pusfinalyje dalyvavęs Lietuvos atstovas Andrius Šidlauskas prasibrovė į stipriausiųjų aštuntuką.

24-erių plaukikas pirmajame pusfinalyje startavo šeštajame takelyje ir tarp aštuonių sportininkų finišavo ketvirtoje pozicijoje. Jis distanciją įveikė per 59.30 sek.

Antrajame pusfinalyje už lietuvį greitesni buvo keturi sportininkai. Tai reiškia, kad A.Šidlauskas aštuntuoju rezultatu pateko į finalą, kuris vyks antradienį vakare.

Popietės rezultatai

Pirmadienio popietę kvalifikacijoje plaukė ir šalies vyrų 4 x 100 m laisvuoju stiliumi estafetė, kurią sudarė Deividas Margevičius, Simonas Bilis, Daniilas Pancerevas ir Jokūbas Keblys.

Mūsų šalies atstovai atrankos plaukime finišavo per 3 min. 19.71 sek. ir bendroje įskaitoje užėmė tik 16-ąją vietą tarp 21 rinktinės.

Giedrius Titenis, Andrius Šidlauskas ir Aleksas Savickas varžėsi 100 metrų krūtine atrankoje: Aleksas Savickas savo plaukime buvo ketvirtas (1 min. 01.99 sek.) ir galiausiai tarp 66 plaukikų liko 48-as, Andrius Šidlauskas nuplaukė savo kvalifikacijoje nuotolį per 59.54 sek. ir užėmė trečią vietą, kuri leido prasibrauti į pusfinalį aštuntu rezultatu, Giedrius Titenis savo kvalifikacijoje užėmė 7-ąją vietą (1 min. 00.32 sek.) ir liko 20-as.

Europos plaukimo čempionatas Budapešte vyks gegužės 17–23 dienomis. Jame iš viso dalyvauja 12 Lietuvos sportininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?