EUROLYGA 2023

„Iššūkis sporto žvaigždei“ projektą laimėjo Plungės „Saulės“ gimnazija

Koronaviruso (COVID-19) pandemijos metu įgyvendintas sporto ir sveikatingumo projektas „Iššūkis sporto žvaigždei“ pritraukė daugiau kaip 3 tūkst. moksleivių iš įvairiausių šalies mokyklų, kurie nuotoliniu būdu varžėsi dėl galimybės patekti į finalines rungtis ir sportuoti su žinomais šalies sportininkais. Krepšininko Stepono Babrausko vadovaujamas pusfinalio rungtis geriausiai įveikę Plungės „Saulės“ gimnazijos moksleiviai tapo šio projekto nugalėtojais.

„Iššūkis sporto žvaigždei“ pritraukė daugiau kaip 3 tūkst. moksleivių<br>Organizatorių nuotr.
„Iššūkis sporto žvaigždei“ pritraukė daugiau kaip 3 tūkst. moksleivių<br>Organizatorių nuotr.
„Iššūkis sporto žvaigždei“ pritraukė daugiau kaip 3 tūkst. moksleivių<br>Organizatorių nuotr.
„Iššūkis sporto žvaigždei“ pritraukė daugiau kaip 3 tūkst. moksleivių<br>Organizatorių nuotr.
„Iššūkis sporto žvaigždei“ pritraukė daugiau kaip 3 tūkst. moksleivių<br>Organizatorių nuotr.
„Iššūkis sporto žvaigždei“ pritraukė daugiau kaip 3 tūkst. moksleivių<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 27, 2021, 4:17 PM

Antrosios vietos laimėtojai – Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos, o trečiosios – Švenčionių rajono Pabradės „Ryto“ gimnazijos moksleiviai.

Finalinėms rungtims vadovavo žinomas krepšininkas Steponas Babrauskas, kurio koordinuojamas sporto rungtis jaunuoliai turėjo įveikti kuo geresniais rezultatais.

„Smagu pamatyti moksleivius – dalį jų prisiminiau ir iš nuotolinių susitikimų. Visi laimingi, vaikai gavo adrenalino. Smagus formatas, susirinko skirtingos mokyklos, kurios per gyvenimą nebūtų susitikusios. Matau vien pliusus, kadangi pats turiu vaikų ir suprantu, kaip jiems sunku sėdėti namuose“, – sakė S. Babrauskas.

Geriausiai tarp merginų iš Plungės „Saulės“ gimnazijos pasirodė moksleivė Armida Lingytė, o tarp vaikinų – moksleivis Matas Rupeika.

„Vis dar sunku atsigauti, nes iššūkis buvo išties sunkus. Nelabai tikėjomės laimėti, nes varžovai buvo stiprūs, bet tikrai džiaugiamės. Puikios emocijos. Labai malonu gauti ir individualų apdovanojimą, tačiau dar svarbiau tai, kad gavome įkvėpimo dozę ir progą suprasti sveikos gyvensenos naudą“, – sakė projektą laimėjusios mokyklos moksleivė A. Lingytė.

Sporto projekte varžėsi ir mokytojai, iš kurių geriausiai pasirodė Pabradės „Ryto“ gimnazijos pedagogas Paulius Kamarauskas.

„Buvo džiugu matyti degančias moksleivių akis ir jausti tą jaudulį. Džiugi diena projekto dalyviams. Mano moksleiviai pasirodė pagal savo galimybes. Savo apdovanojimo nesureikšminu, nes projektas skirtas moksleiviams. Jis praturtino jaunimo kasdienybę, suteikė jiems reikalingą paskatą nepamiršti fizinio aktyvumo karantino metu“, – teigė P. Kamarauskas.

Sporto projekto vadovas Remigijus Jurgelaitis tvirtina, kad dėl karantino teko keisti daug planų, pavyzdžiui, gyvus susitikimus keitė nuotoliniai, siekiant vengti susibūrimų, fizinio kontakto.

„Į pagalbą pasitelkėme žinomus šalies sportininkus. Vieni iš jų kvietė moksleivius filmuoti minutės trukmės vaizdo įrašus atrankos rungtims ir aktyviai dalyvauti projekte bei varžytis. Kiti padėjo paruošti metodinę medžiagą. Už tai esame dėkingi krepšininkams Rimantui Kaukėnui, Steponui Babrauskui ir penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei, kurie nepagailėjo laiko rengiant įdomias užduotis moksleiviams ir metodinę medžiagą“, – sako R. Jurgelaitis.

Visos šalies moksleivius žinomi sportininkai kvietė filmuoti minutės trukmės vaizdo įrašus, kuriais reikėjo įtikinti, kodėl jų klasė ar sporto būrelis verti dalyvauti projekte. Kartu su visuomenės sveikatos ekspertais, treneriais ir pedagogais buvo atrinktos 20 ugdymo įstaigų, kurios varžėsi pusfinalio, o vėliau – finalinėse rungtyse.

Jungtis prie šio projekto kvietė lenktynininkas Vaidotas Žala, Lietuvos 3x3 krepšinio žvaigždė Aurelijus Pukelis, Lietuvos vyrų futbolo rinktinės žaidėjas Gratas Sirgėdas ir geriausias Lietuvos salės futbolininkas Justinas Zagurskas, rankininkai Gintaras Cibulskis ir Valdas Drabavičius, ėjikas Arturas Mastianica ir ledo ritulininkė Ramunė Maleckienė.

Pagal reguliaraus fizinio aktyvumo rodiklį, Lietuva – viena prasčiausiai atrodančių Europos Sąjungos (ES) valstybių. Tyrimai rodo, kad šalyje fizinio aktyvumo veiklomis nuolat užsiima tik 30 proc. gyventojų, o moksleiviai pagal fizinį aktyvumą lenkia tik Slovakiją.

Sporto projekto „Iššūkis sporto žvaigždei“ kūrybinė komanda planuoja tęsti jį ir kitais metais bei kviesti moksleivius aktyviau sportuoti su žinomais šalies sportininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą