EUROLYGA 2023

Simas Bertašius laimėjo varžybas Graikijoje ir pagerino Lietuvos rekordą

Rekordas, pergalė ir solidūs olimpinio reitingo taškai – Simas Bertašius Kretos salą paliks su trigubu laimikiu. Chanijoje vykusiose „World Athletics“ kontinentinio turo varžybose bėgikas 1500 m distanciją įveikė per 3 min. 37,82 sek. bei per 0,19 sek. pagerino sau pačiam priklausiusį Lietuvos rekordą.

 S.Bertašius pagerino Lietuvos rekordą.<br> A.Pliadžio nuotr.
 S.Bertašius pagerino Lietuvos rekordą.<br> A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Robertas Trakys

May 30, 2021, 9:09 PM, atnaujinta May 30, 2021, 9:12 PM

Iškart po starto lietuvis užsiėmė antrąją poziciją, bėgdamas už vadinamo „zuikio“ pareigas atlikusio graiko. Rokiruotė lyderių grupelėje įvyko likus 600 m: kurį laiką Juozapo Garalevičiaus auklėtinis buvo trečias, o į pirmą poziciją išsiveržė likus maždaug 250 metrų bei ją išlaikė iki pat finišo.

Beje, tai buvo pirmas S.Bertašiaus startas 1500 m rungtyje šį sezoną.

„Jau buvau startavęs 5000 m rungtyje, kur pagerinau asmeninį rekordą. Tai suteikė pasitikėjimo savo jėgomis, todėl rezultatas šiandien nenustebino – žinojau, kad galiu bėgti taip greitai. Žinoma, prieš varžybas į galvą lenda visokie scenarijai, galvoji, kad pirmas startas ir nežinai, ko esi vertas, ar yra greičio, ar visko yra pakankamai“, – komentavo S.Bertašius.

Už pasiektą rezultatą ir iškovotą pergalę lengvaatlečiui atiteko 1196 reitingo taškai. Tai – antras didžiausias taškų laimikis S.Bertašiaus karjeroje, nusileidžiantis tik 2018 metų Europos čempionato šeštajai vietai. Kitą savaitę atnaujintame planetos reitinge mūsiškis turėtų pakilti iš 50 pozicijos į 41-43-ąją.

Tokijuje varžysis 45 šios rungties bėgikai.

„Iš tikrųjų bandau apie reitingo pozicijas negalvoti. Net socialiniuose tinkluose stengiuosi nebesekti savo konkurentų, nežiūrėti, kur jie dalyvauja ir kaip jiems sekasi. Visas gegužės mėnuo buvo toks, kad ruošiausi ir mačiau, kaip konkurentai startuoja, o aš net neturiu varžybų. Sau sakiau, kad reikia išlaukti, nepulti stačia galva į bet kokias varžybas, o atsirinkti tinkamai. Reikia būti formoje, kai to tikrai reikės, o to labiausiai reikės ateinantį mėnesį. Įtampos tikrai yra, bet stengiuosi rasti būtų kaip ją mažinti“, – sakė S.Bertašius.

Atranka į olimpines žaidynes baigsis birželio 29 dieną. Iki tol lietuvis turėtų bėgti kontinentinio turo varžybose Čekijoje, Bulgarijoje vyksiančiame Europos komandiniame čempionate, Lietuvos čempionate bei Vilniaus sporto klubo „Cosma“ taurės varžybose.

Sėkmingai Chanijoje pasirodė ir šuolių į aukštį varžybose dalyvavusi Urtė Baikštytė. Sportininkė pagerino asmeninį rekordą, peršokusi 189 cm, bei užėmė 2 vietą. Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centro auklėtinė pirmais bandymais įveikė 170 cm, 175 cm, 179 cm, 183 cm, 185 cm, 187 cm ir 189 cm bei tik sykį suklydo šokdama 181 cm.

Pagrindinėmis jos sezono varžybomis bus liepos 8-11 dienomis Taline (Estija) vyksiantis Europos iki 23 metų čempionatas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.