EUROLYGA 2023

Lietuvos regbininkės Europos čempionate sieks nutiesti kelią į Paryžiaus olimpines žaidynes

Lietuvoje vis labiau populiarėjantis moterų regbis sieks susigrąžinti turėtas pozicijas. Birželio 4-5 dienomis Lietuvos moterų regbio rinktinė Serbijos sostinėje Belgrade kovos Europos čempionato „Conference 1“ divizione. Pirmos vietos kaina – ne tik kelialapis į stipresnį „Trophy“ divizioną, bet ir galimybė kovoti dėl kelialapio į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

 Lietuvos regbininkės Europos čempionate sieks nutiesti kelią į Paryžiaus olimpines žaidynes.<br> M.Datenio nuotr.
 Lietuvos regbininkės Europos čempionate sieks nutiesti kelią į Paryžiaus olimpines žaidynes.<br> M.Datenio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2021, 12:02 PM

Grupės varžybose penktadienį Lietuvos regbininkės susitiks su Izraelio ir Liuksemburgo rinktinėmis. Šeštadienį vyks atkrintamosios varžybos ir paaiškės galutinės vietos trečiame pagal pajėgumą Europos čempionato divizione.

„Šiais metais Lietuvos rinktinei keliame tikslą patekti į diviziono šešetuką, bet pasvajojame ir apie aukštesnes vietas. Daug aukštesni tikslai bus kitais metais, nes turime labai perspektyvią komandą ir tikime, kad mūsų regbininkės dar nustebins Europą. Šiais metais norime įsibėgėti, o kitais metais pakovoti dėl pirmos vietos divizione, kas garantuotų vietą Paryžiaus olimpinių žaidynių atrankos turnyre. Lietuvoje moterų regbis sparčiai populiarėja ir labiausiai džiugina tai, kad plečiasi geografija. Europos čempionate rinktinei atstovaus ne tik gausus būrys Vilniaus „Geležinio vilko“ komandos atstovių, bet ir regbininkės iš Kauno, Šiaulių ir Marijampolės“, – sako Lietuvos regbio federacijos prezidentas Irmantas Kukulskis.

Dar aukštesnius tikslus kelia Europos čempionate debiutuosiantis Lietuvos moterų rinktinės treneris Kristianas Tautvydas Jakuba. Anglijos klubuose rungtyniavęs ir anksti trenerio karjerą pradėjęs 27-erių metų specialistas tikisi, kad dėl pandemijos po dvejų metų pertraukos atgaivintas Europos čempionatas Lietuvos regbininkėms taps tramplinu į aukštesnį lygį.

„Analizavau visas mūsų rinktinės rungtynes paskutiniame 2019 metų Europos čempionate, kuriame Lietuvos rinktinė užėmė 8 vietą. Pagal dabartinį pasirengimą tikrai tikiu, kad šiais metais galime pakilti bent trimis pozicijomis aukščiau. Manau, kad 5 vieta yra minimalus tikslas. O ilgalaikiai planai yra grįžti į „Trophy“ divizioną. Turime tiek patyrusių, tiek ir perspektyvių regbininkių ir jaunystės bei patirties derinys duos norimus rezultatus. Reikia į Lietuvos rinktinę pritraukti ir užsienyje gyvenančias regbininkes. Yra Anglijoje, Švedijoje ir Norvegijoje rungtyniaujančių lietuvių. Norėjome jau šiais metais jas kviesti į rinktinę, bet pandeminė situacija sutrukdė joms atvykti į stovyklas Lietuvoje“, – teigia K.T. Jakuba.

2004 metais Europos čempionate debiutavusi Lietuvos rinktinė aukščiausią pasiekimą fiksavo 2014 metais. Lietuvos regbininkės laimėjo mūsų šalyje vykusį „Conference 1“ divizioną ir iškopė į antrą pagal pajėgumą Europoje „Trophy“ divizioną.

„Tikiu, kad artimiausiu metu mes vėl grįšime į „Trophy“ divizioną. Tam reikia ilgesnio pasirengimo Europos čempionatui, daugiau dalyvauti tarptautiniuose turnyruose ir kviesti užsienio rinktines į Lietuvą. Šiais metais geriau pasirengti sutrukdė pandemija. Kelis kartus viešėjome kaimyninėje Latvijoje ir kiek leido galimybės, tinkamai pasiruošėme Europos čempionatui.

Visos žaidėjos žino ką daryti kiekvienoje aikštės vietoje ir kaip reaguoti kiekvienoje situacijoje. Esant tokiai pandeminei situacijai, pasirengėme tikrai neblogai ir subūrėme stipriausias regbininkes, kurias turime šiuo metu“, – kalbėjo K.T. Jakuba.

Lietuvoje šiuo metu yra vos viena moterų regbio komanda Vilniaus „Geležinis vilkas“. Lietuvos regbio federacija deda pastangas plėsti geografiją ir padeda burtis komandoms kituose Lietuvos miestuose.

„Anksčiau Lietuvoje žaisdavo 4-5 moterų komandos. Tikimės, kad per artimiausius kelerius metus sugebėsime suburti panašų skaičių komandų, nes pastaruoju metu moterų regbis sparčiai auga. Šiais metais pirmą kartą istorijoje subūrėme Lietuvos jaunimo merginų rinktinę ir neketiname sustoti. Norime suburti ir Lietuvos jaunių rinktinę, nes olimpine sporto šaka tapusį regbį renkasi vis daugiau merginų ir mergaičių“, – tvirtina LRF prezidentas I. Kukulskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.