EUROLYGA 2023

Sankcijas savo kailiu patyrė ir Baltarusijos ledo ritulininkai: iš pasaulio čempionato grįžo autobusu

Dėl Europos Sąjungos sankcijų Baltarusijai šios šalies ledo ritulio rinktinė iš pasaulio čempionato Rygoje į gimtinę grįžo autobusu.

 Sankcijas savo kailiu patyrė ir Baltarusijos ledo ritulininkai: iš pasaulio čempionato grįžo autobusu.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Sankcijas savo kailiu patyrė ir Baltarusijos ledo ritulininkai: iš pasaulio čempionato grįžo autobusu.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-03 10:57, atnaujinta 2021-06-03 11:03

Pasaulio čempionate baltarusiai užėmė paskutinę vietą A grupė, tad jiems turnyras baigėsi anksčiau. Tiesa, kelionė namo sportininkams užtruks ilgiau nei į čempionatą, į kurį pastarieji atskrido lėktuvu.

Lrytas.lt primena, kad incidentas, dėl kurio Baltarusijos rinktinė negali keliauti lėktuvu, kilo gegužės 23-ąją, kai orlaivis, skridęs iš Atėnų į Vilnių, netikėtai nusileido Minske.

Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo ilgai planuotas Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos manevras, mat pastarasis užsimanė suimti žurnalistą Ramaną Protasevičių ir jo draugę Sofiją Sapegą, kurie skrido „Raynair“ lėktuvu.

Po šio incidento didžioji dalis ES oro linijų bendrovių nusprendė neskraidyti Baltarusijos oro erdvėje. Be to, ES šalys ir Jungtinė Karalystė neįsileidžia Baltarusijos orlaivių į savo teritoriją. 

Kelionė autobusu iš Rygos į Minską trunka apie 7 val., mat šiuos miestus skiria daugiau nei 500 km.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.