EUROLYGA 2023

Vaikystės svajonę pasiekusi Graikijos žvaigždė spinduliavo meile tėvynei: esu iš mažo kampelio

„Išgyvenau įvairiausias emocinio lūžio fazes. Buvo neįtikėtinai sunku“, – sunkiai žodžius rinko savo vaikystės svajonę penktadienį prestižiniuose „Roland Garros“ turnyro kortuose išpildęs graikas Stefanos Tsitsipas. 22 metų 5-oji pasaulio raketė pirmą kartą savo karjeroje pateko į „Grand Slam“ serijos turnyrą, nors jo aistruoliai jau buvo gerokai išsigandę.

 S.Tsitsipas.<br> ImagoImages/Scanpix nuotr.
 S.Tsitsipas.<br> ImagoImages/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2021, 8:29 PM

„Dabar galiu galvoti tik apie savo šaknis. Aš atvykau iš labai mažos vietos už Atėnų. Mano svajonė buvo kada nors žaisti ant aukščiausios „Roland Garros“ pakylos. Niekada net nebūčiau pagalvojęs, kad man pavyks“, – kalbėjo S.Tstitsipas.

Graikas laimėjo pirmuosius 3 valandas ir 40 minučių vykusios kovos su 6-ąja pasaulio rakete iš Vokietijos Alexanderiu Zverevu setus. Tačiau netrukus jo žaidimo kreivė smigo žemyn ir varžovas laimėjo 3 ir 4 setus.

„Mačas naikino nervines ląsteles, buvo labai intensyvus. Penktojo seto pirmasis geimas buvo svarbiausias. Man pavyko sugrįžti, aš išlikau gyvas ir su manimi buvo žiūrovai. Jie mane palaikė ir suteikė energijos. Jaučiau, kad yra vilties, yra progų kovoti“, – gebėjimu atrasti jėgas svarbiausiu momentu džiaugėsi tenisininkas.

Jis šventė pergalę 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3.

„Buvo daug žmonių, kurie kėlė vėliavas ir graikiškai mane palaikė. Man labai svarbu turėti tokius žmones. Jie labai svarbūs ir padeda man atlikti savo darbą. Esu laimingas, kad Graikija – teniso bendruomenės dalis. Aš ir Maria Sakkari iškėlėme šį sportą ir išsaugojome Graikijos teniso viltis“, – sakė S.Tsitsipas.

„Roland Garros“ finale graikas susitiks su vienu iš teniso galiūnų: arba pirmąja pasaulio rakete Novaku Džokovičiumi, arba Grunto karaliumi Rafaeliu Nadaliu. Jų pora dvikovą pradėjo penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?