EUROLYGA 2023

Užgniaužė savyje: likus 5 min. iki „Roland Garros“ finalo pradžios S. Tsitsipas sužino apie artimojo mirtį

Sekmadienį Prancūzijoje vykusiame „Roland Garros“ vyrų „Didžiojo kirčio“ turnyre triumfavo pirmoji pasaulio raketė – 34-erių Novakas Džokovičius.

S.Tsitsipas.<br>ImagoImages/Scanpix nuotr.
S.Tsitsipas.<br>ImagoImages/Scanpix nuotr.
S.Tsitsipas.<br>ImagoImages/Scanpix nuotr.
S.Tsitsipas.<br>ImagoImages/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 14, 2021, 1:30 PM, atnaujinta Jun 14, 2021, 1:33 PM

Tenisininkas po daugiau nei keturias valandas trukusios kovos 6:7 (6:8), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 įveikė penktąją pasaulio raketę 22-iejų graiką Stefanosą Tsitsipą.

Serbas antrą „Roland Garros“ teniso turnyre triumfavo antrą kartą savo karjeroje. Finale N.Džokovičius iš viso yra dalyvavęs šešis kartus.

Tuo tarpu kur kas jaunesniam jo varžovui tai buvo pirmasis „Roland Garros“ finalas jo karjeroje.

Pirmajame sete vyko tikra nervų kova, kurioje pranašesnis buvo kur kas jaunesnis graikas. Pratęsimo metu 7:6 (8:6) jis sugebėjo palaužti tituluotąjį priešininką ir išsiveržė 1:0.

Antrajame sete S.Tsitsipas žaidė kur kas užtikrinčiau ir net du kartus laimėjo varžovų padavimus bei laimėjo setą 6:2. Tačiau prie sienos prispaustas serbas galiausiai įjungė papildomą pavarą ir laimėjo kitus tris setus bei šventė galutinę pergalę.

Bendrą „Roland Garros“ prizų fondą sudarė daugiau nei 34 mln. eurų. Už šią pergalę serbas savo kišenę papildys 1,4 mln. eurų suma bei 2000 ATP reitingo taškų.

S.Tsitsipas už antrąją vietą gaus 750 tūkst. eurų sumą bei 1200 ATP reitingo taškų.

Kaip pirmadienį paaiškėjo, Graikijos tenisininkas turėjo itin valdytis, nes buvo palaužtas žinios iš namų: pasirodo, likus penkioms minutėms iki pasirodymo centriniame Paryžiaus teniso korte jis gavo žinia, kad mirė jo močiutė.

Jau po visų kovų S.Tsitsipas savo liūdesiu pasidalino su gerbėjais.

„Gyvenimas nėra susijęs vien tik su pergale ar pralaimėjimu. Reikia mėgautis kiekviena gyvenimo akimirka, nesvarbu, ar esi vienas, ar su kitais žmonėmis. Trofėjų kėlimas ir pergalių šventimas yra kažkas tokio, tačiau dar ne viskas.

Likus 5 minutėms iki žengimo į kortą mano labai mylima močiutė pralaimėjo kovą su gyvenimu. Išmintinga moteris, kurios tikėjimas gyvenimu ir noras duoti bei dalintis nesulyginamas su jokiu žmogumi.

Tokio kaip ji aš nesutikau. Svarbu, kad šiame pasaulyje būtų kuo daugiau panašių į ją žmonių. Nes tokie žmonės kaip ji yra atgaiva ne tik man. Tokie žmonės priverčia jus svajoti.

Norėčiau pasakyti, kad neatsižvelgiant į dieną, aplinkybes ar situaciją, viskas buvo skirta jai ir tik jai. Ačiū, kad užauginai mano tėvą. Be jo nebūtų įmanomas viskas, kas yra“, – parašė tenisininkas.

Graikas S.Tsitsipas praėjusiais metais papasakojo apie savo senelį, kuris buvo rusu – Sergejų Salnikovą. Jis tikino, kad jo senelis buvo tikra Rusijos legenda ir apgailestavo, kad nesugebėjo su juo susitikti dar tuomet, kai jis buvo gyvas.

S.Salnikovas buvo vienas geriausių SSRS futbolininkų, 1956-siais olimpiadoje Melburne iškovojęs su komanda auksą. Po to jis žaidė daugelyje pagrindinių SSRS ekipų, atstovavo Afganistano komandai. 1984-siais mirė nuo infarkto.

Kaip pasakojo, gegužės 9 dieną „Spartak“ veteranai žaidė rungtynes su jaunimu, ir veteranai laimėjo. Kai visi persirenginėjo, S.Salnikovas šūktelėjo: „O jūs matėte, kokį aš perdavimą neįtikėtiną padariau“ ir pradėjo nusiiminėti bucus. Pasilenkė ir nukrito – iškviesti medikai niekuo padėti negalėjo.

Graikijos teniso žvaigždės mama Julija Salnikova buvo SSRS stalo teniso čempionė. Ji ištekėjo už graiko Apostollos Tsitsipo ir persikėlė į Graikiją. Šeimoje gimė keturi vaikai – vyriausias Stefanos žaidžia tenisą, o dukra Anna gyvena Japonijoje, ištekėjusi už mikrobiologo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.