EUROLYGA 2023

Japonija ribos sporto varžybų žiūrovų skaičių iki 10 tūkstančių

Japonija planuoja apriboti varžybose dalyvausiančių sporto aistruolių skaičių iki 10 tūkst., trečiadienį pranešė kabineto ministras, olimpinių žaidynių organizatoriams skaičiuojant, kiek vietos sirgalių galės stebėti žaidynes.

Tokijo žaidynėse bus ribojamas žiūrovų skaičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Tokijo žaidynėse bus ribojamas žiūrovų skaičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Tokijo žaidynėse bus ribojamas žiūrovų skaičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Tokijo žaidynėse bus ribojamas žiūrovų skaičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-06-16 23:38

Šis apribojimas įsigalios nuo birželio 20 dienos, kai Tokijuje ir kitose šalies dalyse pasibaigs dėl COVID-19 paskelbta nepaprastoji padėtis, ir galios iki rugpjūčio pabaigos, nurodė už Japonijos atsaką į pandemiją atsakingas ministras Yasutoshi Nishimura.

Pasak jo, žiūrovams bus leista užimti 50 procentų jiems numatytų vietų varžybose, o didesnėse arenose varžybas galės stebėti ne daugiau nei 10 tūkst. žmonių, sakė ministras. Vėliau šią savaitę šį planą ketinama paskelbti oficialiai.

„Mums svarbu išsaugoti visapusiškas kovos su infekcija priemones, kad išvengtume naujo atvejų šuolio, ypač prognozuojat [COVID-19 atmainos] Delta plitimą“, – Y. Nishimura sakė vyriausybės konsultacinei ekspertų grupei, patvirtinusiai šį planą.

Dėl šio plano olimpinių žaidynių organizatoriams gali tekti pakeisti savo sprendimą, kiek vietos žiūrovų galės stebėti liepos 23 dieną prasidedančias Tokijo olimpines žaidynes, jeigu jie iš viso bus įleisti. Organizatoriai jau uždraudė įsileisti sirgalius iš užsienio.

Japonija gana lengvai atlaikė koronavirusinės pandemijos protrūkį ir neįvedė griežto karantino. Šalyje nuo COVID-19 mirė kiek daugiau nei 14 tūkst. žmonių.

Tačiau vakcinavimo programa Japonijoje vyksta lėčiau nei daugelyje kitų išsivysčiusių šalių. Iki šiol visiškai paskiepyti tik kiek daugiau nei 5 proc. šalies gyventojų.

Sprendimas dėl olimpinių žaidynių žiūrovų turėtų būti priimtas tik po birželio 20 dienos, kai Tokijuje bus atšaukta nepaprastoji padėtis ir vyriausybė patvirtins ją pakeisiančias apsaugos nuo COVID-19 priemones.

Remiantis naujausiais pranešimais, tarp galimų naujų suvaržymų gali būti sutrumpintas prekybos alkoholiu laikas arba ribojamas barų ir restoranų darbo laikas.

Ekspertai ir pareigūnai reiškia susirūpinimą, kad į kartą atidėtas olimpines žaidynes atvyksiančios minios žmonių gali paspartinti COVID-19 plitimą, pasibaigus dabar galiojantiems apribojimams.

Patarėjų grupės vadovas Takaji Wakita perspėjo dėl galimo užsikrėtimo atvejų šuolio artimiausioje ateityje, kai žmonės pradės daugiau išeiti iš savo namų kai kuriuose regionuose, įskaitant Tokiją.

„Vyriausybei atšaukus nepaprastąją padėtį svarbu, kad suvaržymai būtų laisvinami palaipsniui“, – žurnalistams jis sakė trečiadienį.

Tokijuje šiuo metu galioja nepaprastoji padėtis, todėl sporto renginiuose leidžiama dalyvauti ne daugiau kaip 5 tūkst. žmonių arba užimti iki 50 proc. žiūrovams skirtų vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.