EUROLYGA 2023

Boksininkė G. Stonkutė užsitikrino Europos čempionato medalį

Italijoje vykstančiame Europos jaunimo U22 bokso čempionate tarp prizininkų pateko Gabrielė Stonkutė. Lietuvos boksininkė iškovojo pergalę svorio kategorijos iki 75 kg ketvirtfinalyje ir patekusi tarp keturių geriausių užsitikrino mažiausiai bronzos medalį bei piniginį prizą.

G.Stonkutė (dešinėje) užsitikrino bronzos medalį.<br>Lietuvos bokso federacijos nuotr.
G.Stonkutė (dešinėje) užsitikrino bronzos medalį.<br>Lietuvos bokso federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2021, 10:30 AM

Europos čempionato burtai lėmė, kad ketvirtfinalyje pirštines surėmė dvi 2019 metų Europos jaunimo čempionės – G. Stonkutė ir italė Melissa Gemini. Europos jaunimo čempionato auksą G. Stonkutė iškovojo svorio kategorijoje iki 75 kg, o M. Gemini triumfavo svorio kategorijoje iki 69 kg.

Ketvirtfinalis klostėsi labai atkakliai. Pirmame raunde trys teisėjai iš penkių įžvelgė Europos čempionato šeimininkės italės pranašumą. Antrame raunde G. Stonkutė perėmė iniciatyvą ir jau keturi teisėjai buvo lietuvės pusėje. Lemiamame trečiame raunde G. Stonkutė nepaleido iniciatyvos iš savo rankų ir iškovojo pergalę taškais 3:2 (30:26, 30:27, 29:28, 28:29, 28:29).

„Labai džiaugiuosi pergale, nes ji iškovota prieš pajėgią varžovę ir čempionato šeimininkę. Italijoje nugalėti italę reikėjo būti ne visa galva, o gal net trimis galvomis geresnei. Stengiausi kovoti taip, kad teisėjams neliktų abejonių, kam turi atitekti pergalė. Perėmiau iniciatyvą ir nepaleidau jos iš savo rankų iki pat finalinio gongo. Aktyvumas ir intensyvus darbas lėmė mano pergalę“, – sakė G. Stonkutė.

Europos čempionato pusfinalyje antradienį G. Stonkutė susitiks su tituluota lenke Agata Kaczmarska. Per savo karjerą lenkė jaunių ir jaunimo čempionatuose dukart tapo Europos čempione ir iškovojo pasaulio čempionato sidabrą. 2018 metų Europos U22 čempionate A. Kaczmarska iškovojo auksą svorio kategorijoje iki 81 kg.

„Varžovė yra tituluota ir iškovojusi daug medalių. Jos stiprioji pusė – stiprūs smūgiai. Reiks laikytis distancijos ir neprisileisti į artimą kovą. Peržiūrėsiu jos ketvirtfinalio kovos vaizdo įrašą, tačiau varžovių kovų analizei neskiriu daug dėmesio. Viskas paaiškėja įlipus į ringą ir svarbiausia ringe surasti varžovės silpnas vietas bei išnaudoti stipriąsias savo puses“, – tvirtina G. Stonkutė.

Užsitikrinusi Europos čempionato medalį, G. Stonkutė gaus ir piniginį prizą. Tarptautinė bokso asociacija (AIBA) Europos čempionato prizininkams skyrė 320 tūkst. JAV dolerių (apie 275 tūkst. eurų) prizinį fondą. Europos čempionai gaus 8 tūkst. dolerių premiją, sidabro laimėtojams atiteks 4 tūkst., o bronzos medalininkams 2 tūkst. Premijos bus vienodo dydžio vyrams ir moterims visose svorio kategorijose.

Per visą Europos U22 čempionatų istoriją iki šiol Lietuvos boksininkams pavyko iškovoti du medalius. 2012 m. Karaliaučiuje (Rusijos Federacija) vykusiose pirmosiose Europos U22 pirmenybėse sidabrą iškovojo Evaldas Petrauskas, o bronzą Edgaras Skurdelis.

Šių metų Europos čempionate kovas pradėjo 285 dalyviai – 92 moterys ir 193 vyrai iš 41-os valstybės. Vyrų ir moterų varžybos vyksta dešimtyje svorio kategorijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.