EUROLYGA 2023

Vidas Bareikis sukūrė dainą apie vėliavą: tikisi, kad ji patiks olimpiečiams

„Aš esu vėliava“ – taip pavadintas Vido Bareikio kūrinys, skirtas sportininkams, kurie atstovaus Lietuvai Tokijo olimpinėse žaidynėse. Emocijomis turtingame vaizdo klipe – ir olimpiečių sunkaus darbo bei pergalių vaizdai. O įrašų studijoje prie mikrofono netikėtai atsidūrė ir žinomi šalies žmonės, kuriuos ne kasdien išgirsi dainuojant.

 V,Bareikis sukūrė dainą olimpiečiams.<br> G.Jauniškio nuotr.
 V,Bareikis sukūrė dainą olimpiečiams.<br> G.Jauniškio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lteam.lt

Jun 22, 2021, 4:35 PM, atnaujinta Jun 22, 2021, 4:48 PM

„Tai yra net pusantrų metų išlaikyta muzikinė paslaptis“, – teigė Vidas Bareikis, pagaliau galintis oficialiai pristatyti kūrinį „Aš esu vėliava“.

Pirmoji, pamatinė dainos versija buvo įrašyta 2019 metų spalio 30-ąją. Planuota kūrinį pristatyti 2020 metais turėjusioms vykti Tokijo olimpinėms žaidynėms.

„Tačiau kai žaidynės nusikėlė, kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu nusprendėme dainą „įšaldyti“ ir pasaugoti metus. Dėl to labai džiaugiuosi, nes tik antrajame etape sėdome dirbti su muzikos prodiuseriu Faustu Venckumi ir kūrinys įgavo tokį skambesį, koks jis yra dabar“, – pasakojo Vidas.

„Išgirdus šią dainą per kūną nubėgo šiurpuliukai. Prisiminiau, ką reiškia stovint ant apdovanojimų pakylos matyti į viršų kylančią trispalvę. Jausmas – nenusakomas.

Artėjant Tokijo žaidynėms vėliava tapo sportininkų palaikymo simboliu. Nuo birželio pradžios LTOK kviečia visus norinčius puslapyje lteam.lt parašyti sportininkams palaikymo žinutę, kuri atsidurs ant „LTeam“ vėliavos ir kartu su atletais keliaus į Tokiją.

Tikiuosi, kad ši daina įkvėps mūsų sportininkus ir padės jiems Tokijuje jausti didžiulį Lietuvos žmonių palaikymą“, – sakė olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Tai iki šiol didžiausias V. Bareikio ir LTOK įgyvendintas muzikinis projektas.

„Įrašyta 280 takelių. Dainos įrašuose dalyvavo virš 50 žmonių. Dirbant apetitas vis kilo: pradėję nuo gyvos ritmo grupės, ilgainiui vis plėtėmės. Kūrinyje atsirado gyvi pučiamieji, styginiai instrumentai ir galiausiai – choras“, – prisiminė Vidas.

Prie kelių dešimčių choristų netikėtai prisijungė ir Vytautas Kernagis jaunesnysis su seserimi Egle Kernagyte-Dambrauske.

„Facebook‘e pakviečiau žmones atvykti į studiją ir prisidėti prie kūrinio skanduočių dalies. Komentaruose juokais atsiliepė ir Vytautas su Egle. Iš pradžių tai skambėjo kaip pokštas, bet pagalvojau, – o kodėl gi ne? Kai pasiūliau jiems prisidėti, manė, kad juokauju. Bet galiausiai susitikome studijoje ir įrašėme jų balsus. Mąstau, kaip simboliška tokioje tautinius jausmus žadinančioje dainoje turėti ir šiek tiek maestro Vytauto Kernagio DNR“, – kalbėjo V. Bareikis.

Užbaigus kūrinio įrašus, buvo nufilmuotas ir jo vaizdo klipas. Vieną naktį filmavimas vyko Vilniaus Vingio parko stadione, kuriame prakaitą kasdien lieja Lietuvai atstovaujantys profesionalūs sportininkai. Žiūrovai taip pat išvys vaizdus iš geriausių šalies atletų treniruočių bazių ir įsimintinų olimpinių pergalių akimirkų.

„Geltona, žalia ir raudona man – ryškiausias mūsų meilės Lietuvai simbolis. Laikydama rankose šalies trispalvę jaučiu garbę ir pasididžiavimą. Todėl ir daina sujaudino. Ačiū Vidui už gražius žodžius ir nuoširdų pastebėjimą apie sportininkų užsispyrimą: kaip sakoma dainoje – „arba laimėsiu aš, arba mane išneš“, – juokdamasi sakė treko dviratininkė Simona Krupeckaitė. Jai Tokijo olimpinės žaidynės bus jau penktosios.

V. Bareikiui ir pačiam šis kūrinys – labai svarbus.

„Dažnai susimąstau, kas man yra Lietuva, jos tautiniai simboliai ir kas gi aš esu savo šalies kontekste. Kokia tos milžiniškos vėliavos dalis esu pats? Kuo galiu būti naudingas ir kaip padedu kurti šį geltoną, žalią, raudoną „paveikslą“? Tai ir yra pagrindinė dainos mintis: šalis, vėliava, tautos vertybės būtent esame kiekvienas iš mūsų su savo didžiulėmis ir mažytėmis pergalėmis, su savo dideliais ir mažyčiais pralaimėjimais bei savo pasididžiavimu, kad – aš esu vėliava“, – teigė kūrinio autorius ir atlikėjas V. Bareikis.

Pirmą kartą gyvai šią dainą bus galima išgirsti birželio 26 dieną 17 val. Vilniuje prie Baltojo tilto vyksiančioje Olimpinės dienos šventėje, kurią vainikuos V. Bareikio koncertas.

Olimpiečių palaikymo daina „Aš esu vėliava“ ir jos vaizdo klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.