EUROLYGA 2023

Į Rusiją Lietuvos regbio rinktinė išvyko gerinti Europos čempionato pozicijas

Lietuvos regbio septynetų rinktinė ketvirtadienį išvyko į Maskvą, kur birželio 26-27 d. vyks Europos čempionato lemiamas antrasis turas. Po ketverių metų pertraukos tarp stipriausių Europos rinktinių sugrįžę Lietuvos regbininkai grupės varžybose susitiks su čempionės titulą ginančia Vokietijos rinktine, varžybų šeimininke Rusija ir Italijos nacionaline komanda.

 Lietuvos ir Lenkijos rinktinių mačai.<br> LRF nuotr.
 Lietuvos ir Lenkijos rinktinių mačai.<br> LRF nuotr.
 Lietuvos ir Lenkijos rinktinių mačai.<br> LRF nuotr.
 Lietuvos ir Lenkijos rinktinių mačai.<br> LRF nuotr.
 Lietuvos ir Ispanijos rinktinių mačas<br> LRF nuotr.
 Lietuvos ir Ispanijos rinktinių mačas<br> LRF nuotr.
 Lietuvos ir Ispanijos rinktinių mačas<br> LRF nuotr.
 Lietuvos ir Ispanijos rinktinių mačas<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 24, 2021, 2:45 PM, atnaujinta Jun 24, 2021, 2:52 PM

Galutinė lietuvių vieta Europos čempionate paaiškės po antrą turo dieną vyksiančių atkrintamųjų varžybų. Galutinei rikiuotei įtakos turės ir pirmame ture pasiekti rezultatai.

Birželio 5-6 d. Portugalijoje vykusiame pirmame ture Lietuvos rinktinė aštuonių komandų turnyre užėmė 7 vietą. Startavę penkiais pralaimėjimais iš eilės, paskutinėse turo rungtynėse lietuviai net 43:5 sutriuškino Lenkijos rinktinę.

„Pirmame ture mums buvo šioks toks šokas, jautėmės kaip debiutantai, nes po ilgos pertraukos žaidėme su stipriausiomis Europos rinktinėmis. Dabar bus lengviau psichologiškai, nes jau turime patirties ir pamatėme, kad galima kovoti su visais.

Galėjome iškovoti daugiau pergalių, nes kai kuriose rungtynėse trūko labai nedaug. Pergalė prieš lenkus pridėjo pasitikėjimo savo jėgomis. Antrame ture sieksim užimti aukštesnę vietą negu pirmame“, – teigė Lietuvos rinktinės regbininkas Vytaras Bloškys.

Lietuvos rinktinė prieš lemiamas kovas Europos čempionate neišvengė nuostolių. Traumą patyrė komandos kapitonas Dovydas Taujanskas, į Maskvą negalėjo vykti ir vienas rinktinės lyderių Jonas Mikalčius. Juos pakeitė Paulius Sugintas ir Arnas Prielaidas, o kapitono pareigas perėmė Tautvydas Krasauskas.

„Situacija gan sudėtinga, nes komandą persekioja traumos. Jos neleidžia žaisti pilna jėga. Bet mums labai svarbi yra žaidėjų sukaupta patirtis, žaidimo supratimas ir jų gebėjimai. Todėl vežamės žaidėjus, kurie gal ir nėra fiziškai gerai pasirengę, bet yra sukaupę pakankamai tarptautinių varžybų patirties.

Vyrai žino, kad trauktis nėra kur. Jie negaili savęs ir aikštėje pamiršta visas traumas. Gerai, kad šiais metais subūrėme 23 žaidėjų komandą. Visi ruošėmės kryptingai, todėl turime žaidėjų, kurie gali tinkamai papildyti rinktinę.

Prieš Europos čempionato antrą turą žaidėme draugiškas rungtynes svečiuose su Latvijos rinktine ir namuose su Izraelio rinktine. Jose davėme pasireikšti kuo daugiau žaidėjų. Dabar treneriai tarsi šachmatų lentoje stumdom ir galvojam įvairius startinių sudėčių variantus, keičiam taktiką, nes ji labai priklauso nuo turimų žaidėjų“, – tvirtina Lietuvos rinktinės treneris Tomas Zibolis.

Europos čempionate šiais metais dalyvauja 8 rinktinės. Įprastai Europos pirmenybėse žaisdavo 12 rinktinių, tačiau koronaviruso pandemija koregavo varžybų tvarkaraščius. Čempionate nedalyvauja Anglijos ir Velso rinktinės, nes iš šių šalių regbininkų sudaryta Didžiosios Britanijos rinktinė kovos Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Dėl olimpinio atrankos turnyro Europos čempionate negalėjo žaisti Airijos ir Prancūzijos rinktinės. Jos susitiko birželio 18-20 d. Monake vykusio finalinio atrankos turnyro lemiamose rungtynėse. Airijos regbininkai finale nugalėjo prancūzus rezultatu 28:19 ir iškovojo paskutinį kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes, kur varžysis 12 regbio rinktinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.