EUROLYGA 2023

Slovėnijos tinklininkai pirmą kartą pateko į Tautų lygos finalo ketvertą

Sporto mėgėjų jau seniai nestebina geri Slovėnijos rinktinių rezultatai rankinio ar krepšinio varžybose. O dabar slovėnai įsiveržė į dar vieno komandinio žaidimo pasaulio elitą – šios šalies rinktinė pirmą kartą pateko į vyrų tinklinio Tautų lygos finalo ketvertą.

 Slovėnijos tinklininkai pateko į elitą.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Slovėnijos tinklininkai pateko į elitą.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Slovėnijos tinklininkai pateko į elitą.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Slovėnijos tinklininkai pateko į elitą.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 24, 2021, 2:36 PM

Trečiadienį pasibaigusiame Tautų lygos pagrindiniame etape slovėnai per 15 rungtynių pasiekė 12 pergalių, iškovojo 34 taškus ir užėmė trečiąją vietą. Geriau žaidė tik Brazilijos (13 pergalių, 38 taškai) ir Lenkijos (12 pergalių, 37 taškai) rinktinės.

Slovėnai tik dėl papildomų rodiklių aplenkė taip pat po 34 taškus iškovojusias Prancūzijos ir Rusijos rinktines. Nugalėtojos vardą gynusi Rusijos komanda liko penkta ir nepateko į finalo ketvertą.

Baigiamajame etape, kuris bus surengtas birželio 26-27 dienomis Riminyje, žais Brazilijos, Lenkijos, Slovėnijos ir Prancūzijos tinklininkai. Šią savaitę ten pat vyks moterų Tautų lygos finalo ketvertas. Į jį pateko JAV (42 taškai), Brazilijos (40), Japonijos (33) ir Turkijos (30) rinktinės.

Tautų lygoje kovoja 16 geriausių pasaulio komandų. Iš pradžių jos žaidžia vienu ratu kiekviena su kiekviena, o keturios geriausios patenka į finalo ketvertą.

Tautų lygos turnyras rengiamas tik trečią kartą (abiejų praėjusių turnyrų čempione 2018 ir 2019 m. tapo Rusija). Tačiau iki tol vykdavo Pasaulio lygos turnyras, kurio idėja buvo tokia pati ir truputį skyrėsi tik varžybų sistema.

Slovėnai vos du kartus žaidė Pasaulio lygoje (2016 ir 2017 m.) ir šiais metais pirmą kartą gavo teisę varžytis Tautų lygoje.

„Vaikinai atliko milžinišką darbą, bet jis dar nebaigtas. Mūsų laukia gražiausia turnyro dalis, – pergalėmis nepasisotino Slovėnijos rinktinę treniruojantis italas Alberto Giuliani. – Prieš turnyrą niekas nebūtų patikėjęs, kad pateksime į finalo ketvertą, tačiau nugalėjome beveik visas stipriausias pasaulio komandas ir esame verti žaisti pusfinalyje“.

„Jei mes būtume kėlę tikslą tik patekti į finalo ketvertą, nebūtume į jį patekę“, – pridūrė vienas geriausių Slovėnijos tinklininkų Alenas Pajenkas.

Slovėnijos tinklinio rinktinė anksčiau jau pasižymėjo Europos turnyruose ir dukart tapo žemyno vicečempione (2015 ir 2019 m.). Tačiau pasaulio pirmenybėse slovėnai žaidė tik vieną kartą ir dar nė sykio neiškovojo kelialapio į olimpines žaidynes.

Pasaulinėje arenoje labiau pasižymėjo Slovėnijos rankinio ir krepšinio rinktinės. Rankininkai buvo pasaulio bei Europos pirmenybių prizininkai ir dalyvavo trejose olimpinėse žaidynėse, o krepšininkai 2017 metais tapo Europos čempionais ir kitą savaitę Kaune kovos dėl kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.