EUROLYGA 2023

Ikona: Novakas Džokovičius trečią kartą paeiliui tapo Vimbldono teniso turnyro čempionu

Sekmadienį Londone baigėsi Vimbldono teniso turnyras, kurio finale triumfavo pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius.

N.Džokovičius triumfavo Vimbldono turnyre.<br>AP/Scanpix nuotr.
N.Džokovičius triumfavo Vimbldono turnyre.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2021, 7:34 PM

34-erių serbas po daugiau nei tris valandas trukusios kovos 6:7 (4:7), 6:4, 6:4, 6:3 įveikė italą Matteo Berrettini (ATP-9).

Tai buvo jau šeštasis jo Vimbldono teniso turnyro čempiono titulas. Vimbldone tenisininkas triumfavo trečiąjį kartą paeiliui.

Įspūdingą formą demonstruojantis N.Džokovičius šiemet iškovojo jau tris „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulus – „Australian Open“, „Roland Garros“ bei sekmadienį šventė pergalę Vimbldono turnyre.

Po šios pergalės serbui liko vos vienas žingsnis iki neeilinio pasiekimo – visų keturių „Didžiojo kirčio“ titulų per vienerius metus – paskutinį kartą tą buvo pavykę padaryti tik 1969 metais.

Dar vieną titulą Vimbldone nuskynęs N.Džokovičius per savo karjerą jau iškovojo 20 „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų titulų ir pagal šį rodiklį susilygino su kitomis teniso legendomis – Rafaeliu Nadaliu bei Rogeriu Federeriu.

Už pergalę Vimbldono teniso turnyre pirmoji pasaulio raketė savo kišenę papildė 1,98 mln. eurų suma bei 2000 ATP reitingo taškų.

Finale N.Džokovičiui nusileidęs M.Berrettinis savo kraitį papildė 900 tūkst. eurų suma bei 1200 ATP reitingo takšų.

Lrytas.lt primena, kad šeštadienį Vimbldono moterų teniso turnyre triumfavo pirmoji pasaulio raketė iš Australijos Ashleigh Barty.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.