EUROLYGA 2023

Europos pirmenybes lietuvaitės pradėjo triuškinama pergale prieš Izraelio rinktinę

Lietuvos U19 merginų rinktinė pergalingai startavo Europos čempionato B diviziono kovose Italijoje. Pirmosiose grupės rungtynėse lietuvės 33:17 (14:9) įveikė varžoves iš Izraelio.

 Lietuvos devyniolikmetės rankininkės sėkmingai pradėjo Europos čempionatą.<br> rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos devyniolikmetės rankininkės sėkmingai pradėjo Europos čempionatą.<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2021, 7:00 PM

Lietuvos rinktinė nuo pat susitikimo pradžios perėmė iniciatyvą ir jau pirmojo kėlinio viduryje turėjo apčiuopiamą pranašumą – 9:4.

Vis tik varžovėms pavyko stabilizuoti situaciją ir prieš antrąjį kėlinį ekipas skyrė tie patys 5 įvarčiai – 14:9. Antrajame kėlinyje lietuvės varžovėms neleido artėti ir prabėgus pusei antrojo kėlinio laiko persvara išaugo iki dviženklės (27:17), o per paskutines minutes dar šiek tiek šoktelėjo – 33:17.

Kitame susitikime ketvirtadienį lietuvių lauks grėsmingas bendraamžių iš Ispanijos iššūkis. Pirmajame mače ispanės Izraelio rankininkes įveikė 35:17, tad Lietuvos ir Ispanijos rinktinių kovoje paaiškės pirmosios vietos grupėje likimas.

Į čempionato pusfinalį pateks dvi pirmosios grupės komandos, tad lietuvės jau yra ramios dėl patekimo tarp 4 geriausių turnyro komandų.

Kitoje grupėje varžosi Serbijos, Italijos, Bulgarijos ir Turkijos rinktinės. B diviziono čempionių komanda gaus tiesioginį kelialapį į pasaulio čempionatą, antrą vietą užėmusi rinktinė dėl savojo kelialapio dar turės žaisti papildomas atrankos rungtynes.

Šiame susitikime Lietuvos rinktinei Silvija Mackonytė pelnė 12 įvarčius, Mantė Voskresenskaja – 10, Dominyka Andronik – 5, Vakarė Petretytė – 3, Singirda Kulikovaitė – 2, Martyna Ustilaitė – 1.

Varžovėms 6 įvarčius surinko Shira Gerbi ir Shira Gavza – po 4, Elinora Pasha – 3 įvarčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.