EUROLYGA 2023

Hiracukos staigmena Lietuvos sportininkams: šakočio receptą tobulino metus

Prieš Tokijo olimpinių žaidynių startus Hiracukos mieste stovyklaujantys Lietuvos sportininkai sulaukė japonų staigmenos. Vietinė kepykla atletams iškepė šakotį, kurio receptą tobulino net metus.

 Lietuvos irkluotojas Mindaugas Griškonis paragavo japonų kepto šakočio.<br> ltok.lt nuotr.
 Lietuvos irkluotojas Mindaugas Griškonis paragavo japonų kepto šakočio.<br> ltok.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2021, 7:54 AM

Sužinoję, kad Hiracukos miestas aklimatizacijos stovyklai priims Lietuvos sportininkus, konditeriai nusprendė lietuviams iškepti šakotį.

Vis dėlto, užduotis pasirodė sunkesnė, nei galvota – lietuviško šakočio receptą rasti nebuvo paprasta. Prie proceso prisidėjo ir Hiracukos savivaldybė, ir Lietuvos ambasada Japonijoje. Ištobulinti receptą bei rasti geriausią gamybos techniką konditeriams užtruko metus.

Kepykla net pakoregavo turimą vokiško baumkucheno kepimo volelio sukimosi greitį, kad ant šakočio atsirastų spygliukai.

„Nevisai toks, kaip mūsų, bet skanus, – juokėsi irkluotojas Mindaugas Griškonis. – Be galo malonu, kad žmonės čia taip stengiasi, kad jaustumėmės kaip namie. Nors Hiracukoje praleidome tik kelias dienas, jau spėjome pajausti japonų svetingumą.

Jie stengiasi ne tik padėti treniruočių klausimais, bet ir užtikrinti, kad išsivežtume geriausius įspūdžius. Esame labai dėkingi.“

Dėl itin griežtų saugumo reikalavimų į Olimpinį kaimelį sportininkai įleidžiami tik likus 5 dienoms iki pirmųjų savo sporto šakos varžybų, o išvykti turės per 48 valandas nuo paskutiniojo savo starto. Todėl galimybė aklimatizuotis Hiracukoje – itin svarbi.

Bendradarbiavimas tarp Japonijos miestų ir olimpinėse žaidynėse dalyvaujančių šalių yra paremtas tarpkultūrinių mainų principu. Hiracukos gyventojai taip pat palaikys mūsų sportininkus olimpinių startų metu.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.