EUROLYGA 2023

Lietuvos golfo čempionais tapo Giedrius Mackelis ir Miglė Rusteikaitė

Sekmadienį Europos centro golfo klubo aikštyne baigėsi tris dienas trukęs Lietuvos golfo čempionatas. Šalies čempiono titulą apgynė jaunasis Giedrius Mackelis, o tarp moterų triumfavo po kelerių metų pertraukos į golfą sugrįžusi Miglė Rusteikaitė.

 Lietuvos golfo čempionais tapo Giedrius Mackelis ir Miglė Rusteikaitė.<br> S. Čirbos nuotr.
 Lietuvos golfo čempionais tapo Giedrius Mackelis ir Miglė Rusteikaitė.<br> S. Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-19 14:54, atnaujinta 2021-12-06 12:19

Visas tris dienas žaidėjus alino milžiniškas karštis. Nepaisant to, čempionatas pasižymėjo atkakliomis kovomis. Įdomu tai, kad nors Vilniuje ne kartą praūžė audra, šalia Lietuvos sostinės esančiame Europos centro golfo klube didesnių gamtos stichijų pavyko išvengti, todėl sportininkai kasdien įveikė visas 18 duobučių.

„Tai, kad per tris dienas čia nebuvo jokios audros parodo, jog klubas ir Lietuvos golfo federacija palaiko gerus santykius su Šventuoju Sostu ir popiežiumi Pranciškumi. Jie bus gelbėjo nuo ekstremalių situacijų“, – šypsodamasis teigė Lietuvos golfo federacijos prezidentas Česlav Okinčic.

Itin atkakliai vykusiose vyrų varžybose G. Mackelis (Europos centro golfo klubas) pergalę užsitikrino tik po paskutinės duobutės. Per tris dienas jis atliko 226 smūgius (PAR +13).

Tik po labai atkaklios kovos jam nusileido sidabro medalį iškovojęs Mindaugas Vaičius („The V Golf Club“, PAR +16), kuris po antrosios dienos nuo G. Mackelio atsiliko vos vienu smūgiu.

Bronzos medalis atiteko po dviejų dienų dar pirmavusiam, bet labai nesėkmingai turnyrą užbaigusiam Gediminui Markevičiui (Europos centro golfo klubas, PAR +24).

„Titulą sunkiau apginti nei laimėti pirmą kartą. Neabejojau, kad visi žais tikrai gerai, todėl tikėjausi atkaklios kovos. Man buvo svarbu, kad turnyras vyktų įtemptai, nes tada žaisti yra smagiau. Džiugu, kad kova vyko iki pat pabaigos“, – kalbėjo G. Mackelis.

Pasak Lietuvos čempiono, aukštesnius rezultatus buvo sunku pasiekti dėl vyravusio karščio.

„Retai kada turnyrai šiame lauke vyksta nuo tolimiausių starto aikštelių, todėl nedaug kas buvo prie to įpratę. Karštis tikrai niekam nepadėjo. Kai kur žolė buvo aukšta, o „green‘ai“ – kieti. Dėl šių priežasčių visiems buvo daug sunkiau žaisti ir užfiksuoti gerus rezultatus“, – pasakojo G. Mackelis.

Kartu su visais dalyviais savo jėgas išbandė be konkurencijos kovojęs profesionalus Lietuvos golfo žaidėjas Juozapas Budrikis. Jam pavyko užfiksuoti geriausią rezultatą – 223 smūgiai. Jam tai buvo pasiruošimas prieš profesionalų turnyrą Lenkijoje.

Moterų varžybose triumfavusi M. Rusteikaitė („The V Golf Club“) iš viso atliko 271 smūgį (PAR +58). Ji gana užtikrintai aplenkė prizininkėmis tapusias Augustę Skolskytę („National Golf Resort“, PAR +74) ir Rugilę Pauliukonytę (Sostinių golfo klubas, PAR +77).

„Didelių lūkesčių nenorėjau išsikelti. Žinojau, kad mes trise esame panašaus lygio ir bus smagu žaisti. Reikėjo stengtis žaisti gerai, kad tapčiau čempione. Karštis ir vėjo nebuvimas buvo tikras iššūkis. Antrąją dieną paskutinėse duobutėse buvo sunku susikoncentruoti, nes tiesiog svaigo galva ir nebuvo jėgų. Sakyčiau, kad čia visiems buvo ne įgūdžių, o ištvermės testavimas“, – teigė M. Rusteikaitė.

Sportininkė Lietuvos čempionatuose nežaidė penkerius metus, o šalies čempione tapo po devynerių metų pertraukos. Ji prisipažįsta, kad meilė golfui niekur nedingo ir dabar žada dar labiau jam atsiduoti.

„Šiemet nusprendžiau sugrįžti ir turėjau slaptą svajonę tapti Lietuvos čempione. Labai smagu tą padaryti po ilgos pertraukos. Pergalė tikrai pridės įkvėpimo. Jaučiu, kad noriu žaisti ir dalyvauti visose varžybose. Tai yra nuostabus laiko praleidimo būdas“, – pabrėžė M. Rusteikaitė.

Pirmenybėse medaliai buvo įteikti ir atskirų amžiaus grupių nugalėtojams bei prizininkams. Lietuvos golfo čempionato rezultatai buvo įtraukti ir į Lietuvos golfo turo įskaitą. B diviziono nugalėtojais šiame turnyre tapo Pierre‘as Norgrenas (Europos centro golfo klubas, PAR +26) ir Laura Mitkuvienė („National Golf Resort“, PAR +57).

„Labai svarbu, kad žmonės atlaikė tokį karštį. Turėjome mums nebūdingą orą, bet džiugu, kad į čempionatą atvyko daug žaidėjų. Visi supranta, kad tai yra Lietuvos čempionatas. Turėjome net 37 prizininkus, todėl galima teigti, kad čempionatas yra skirtas visiems.

Mūsų jaunasis lyderis Giedrius Mackelis eilinį kartą įrodė, kad yra geriausias. Visada yra didelis iššūkis apginti šį titulą. Čempionato baigtis sprendėsi paskutinėse duobutėse ir tai parodo, jog turime ir kitų pajėgių žaidėjų. Apskritai džiugu, kad galime atsakingai ir saugiai rengti tokius turnyrus, o golfo žaidėjų skaičius per metus išaugo 30 proc.“, – sakė LGF prezidentas Č. Okinčic.

Lietuvos golfo sezonas dar tik pasiekė savo įkarštį. Jau kitą savaitgalį „National Golf Resort“ aikštyne šalia Klaipėdos vyks atviras Lietuvos „Match Play“ čempionatas. Tuo tarpu atviras Lietuvos mėgėjų golfo čempionatas bus rengiamas rugpjūčio 13-15 dienomis Sostinių golfo klube.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.