EUROLYGA 2023

Sporto rėmimo fondo finansavimas skirtas daugiau nei 200 sporto projektų

Baigtos skirstyti šių metų Sporto rėmimo fondo (SRF) kvietimo lėšos – daugiau nei 220-čiai sporto projektui padalyti 15 mln. eurų. Finansavimą gavę projektai bus įgyvendinami 2021–2025 m.

Sporto rėmimo fondo finansavimas skirtas daugiau nei 200 sporto projektų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sporto rėmimo fondo finansavimas skirtas daugiau nei 200 sporto projektų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2021, 8:55 AM

Tikslas – įtikinti judėjimo nauda

Beveik 5,3 mln. eurų paskirstyti 73 sporto projektams, skirtiems veikloms, skatinančioms fizinio aktyvumo plėtrą.

Finansavimą gavusių projektų rengėjų planuose labai įvairios fizinio aktyvumo veiklos: nuo šokio iki ledo ritulio, veiklų darželinukams ar senjorams. Daugumos projektų tikslas – kviesti visuomenę ar konkrečias bendruomenes būti fiziškai aktyviems, pabrėžiant judėjimo svarbą fizinei ir psichinei sveikatai, populiarinant sveiką gyvenseną.

Išskirtini tie projektai, kurie ne tik skatina fizinį aktyvumą, bet ir yra orientuoti į socialiai jautrias visuomenės grupes. Vienas tokių – Kyokushin karate mokyklos „OYAMA“ projektas „Karate draugai“, kuriam įgyvendinti iš SRF skirti daugiau kaip 276 tūkst. eurų. Projekto rengėjai kvies Vilniaus miesto ir rajono vaikus, priklausančius socialinės rizikos grupėms bei nuolat lankančius dienos centrus, nemokamai du kartus per savaitę lankyti karate treniruotes.

Šios treniruotės bus rengiamos nuo šių metų rugsėjo iki 2023 m. liepos. Projekto sumanytojai yra užsibrėžę per dvejus metus įtraukti ne mažiau nei 300 socialiai remtinų šeimų vaikų į reguliarias fizinio aktyvumo veiklas.

Panašių tikslų – „užkrėsti“ noru judėti, skelbti apie aktyvaus gyvenimo naudą, – siekia ir daugiau nei 60-ies projektų, skirtų sporto renginiams organizuoti bei asmenų, dirbančių ar teikiančių paslaugas sporto srityje, kvalifikacijai tobulini ir sporto informacijai skleisti, rengėjai. Iš SRF 2021 m. kvietimo šių dviejų grupių projektams buvo paskirstyti 3,2 mln. eurų.

Anot prevencinės kampanijos „STOP nejudumui Lietuvoje“ autorių asociacijos „Sportas visiems“, anksčiau šalyje vykdyta prevencinė kampanija „Stop karui keliuose“ gerokai sumažino mirčių eismo įvykiuose skaičių. Savo kampanija jie siekia panašių tikslų: pavyzdžiais, informacija bei veiklomis keisti visuomenės elgseną, kasdienius žmonių įpročius bei formuoti ir stiprinti supratimą apie reguliaraus judėjimo naudą, poveikį asmens fizinei savijautai, nuotaikai, darbingumui, koncentracijai ir t. t. Projektui įgyvendinti iš SRF skirta beveik 395 tūkst. eurų.

Atnaujintos ir naujos vietos sportui

3,7 mln. eurų iš SRF 2021 m. kvietimo paskirstyti finansuoti 9 projektams, skirtiems esamų sporto paskirties pastatų arba sporto paskirties inžinerinių statinių plėtrai, priežiūrai ir remontui. Per ateinančius ketverius metus Panevėžyje bus įrengtas pripučiamas futbolo maniežas, atnaujintas Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos sporto aikštynas, Ukmergės stadiono futbolo aikštė, Telšių miesto centrinis stadionas. Šiems projektams įgyvendinti skirta po 450 tūkst. eurų.

Kitų SRF finansavimą gavusių projektų rengėjai planuoja atnaujinti Sporto areną Vilniuje, Ąžuolyno gatvėje bei stadioną Baltosios Vokės kaime Vilniaus rajone, modernizuoti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto sporto bazę Kaune, rekonstruoti Kretingos miesto stadioną, bendruomenės fizinio aktyvumo skatinimui pritaikyti Rūdiškių miesto stadioną.

Sporto inventoriui ir įrangai įsigyti skirtiems 78-iems projektams iš SRF paskirstyti 2,8 mln. eurų. Savo turimą sporto įrangą SRF lėšomis atnaujins ar papildys darželiai, mokyklos, bendruomenės.

Finansavimas skiriamas konkurso būdu

SRF finansuojami projektai atrinkti konkurso būdu, paraiškas vertino nepriklausomi ekspertai ir vertintojai, po to – švietimo, mokslo ir sporto ministro sudaryta Sporto projektų komisija.

Keturių SRF sričių – sporto projektų, skirtų fizinio aktyvumo veikloms, sporto inventoriui ir įrangai įsigyti, sporto renginiams organizuoti, taip pat dirbančiųjų ar teikiančiųjų paslaugas sporto srityje kvalifikacijai tobulinti ir sporto informacijai skleisti, – konkursus administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavaldus Švietimo mainų paramos fondas. Kvietimą projektams, skirtiems esamų sporto paskirties pastatų arba sporto paskirties inžinerinių statinių plėtrai, priežiūrai ir remontui, – viešoji įstaiga Centrinė projektų valdymo agentūra.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrės įsakymus dėl SRF lėšomis finansuojamų projektų galima rasti čia: https://bit.ly/3feCHR1

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.