EUROLYGA 2023

Europos jaunių komandiniame golfo čempionate – sėkmingas Lietuvos rinktinės debiutas

Estijoje vykusiame Europos jaunių (iki 18 metų) komandinio golfo čempionato B diviziono turnyre pirmą kartą istorijoje dalyvavo Lietuvos rinktinė.

 Lietuviai užėmė 9-ąją vietą.<br> LGF nuotr.
 Lietuviai užėmė 9-ąją vietą.<br> LGF nuotr.
 Lietuviai užėmė 9-ąją vietą.<br> LGF nuotr.
 Lietuviai užėmė 9-ąją vietą.<br> LGF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 20, 2021, 11:22 PM, atnaujinta Dec 6, 2021, 12:19 PM

Debiutas nebuvo lengvas, bet finišas pažymėtas istorinėmis pergalėmis, leidusiomis lietuviams užimti devintą vietą tarp 11 komandų.

Pirmą kartą suburtai Lietuvos jaunių vaikinų rinktinei atstovavo Giedrius Mackelis, Deivydas Ražinskas, Valentas Ivančenka, Normantas Pranevičius, Kajus Pacauskas ir Oskaras Valiauga.

Per pirmąsias dvi dienas asmeninėje įskaitoje puikiai pasirodė G. Mackelis. Lietuvos suaugusių čempionas užfiksavo PAR lygų rezultatą (144 smūgiai) ir tarp visų 64 dalyvių buvo trečias. Vis tik kiti lietuviai pasirodė kukliau ir bendras komandinis rezultatas buvo paskutinis – 11-as.

Tai reiškė, kad Lietuvos rinktinė su Vengrijos ir Latvijos komandomis tęsė kovą dėl 9-11 vietų.

Istorinę pirmąją pergalę Europos čempionatuose mūsiškiai pasiekė prieš latvius. Lietuvos rinktinė įveikė varžovus 3:2.

Lietuvių uždavinys pasiekti pergalę pasunkėjo po burtų traukimo, kuris lėmė, kad mūsų rinktinės lyderis G. Mackelis turėjo žaisti su traumą patyrusiu latviu Valters Tralmaks. Pergalė lietuviui atiteko be kovos.

Vis dėlto Lietuvos rinktinė sugebėjo pasiekti dar dvi pergales. Savo varžovus pranoko D. Ražinskas bei O. Valiauga ir lietuviai džiaugėsi pirmuoju laimėjimu.

Kovoje dėl 9 pozicijos lietuviai dar kartą nudžiugino geru žaidimu ir 3-2 palaužė Vengrijos bendraamžius. Pergales pasiekė V. Ivančenka, G. Mackelis bei D. Ražinskas.

„Pagal komandos galimybes, buvo pasiektas absoliutus maksimumas. Tam, kad galėtume kovoti dėl 5-8 vietų, kiekvienas žaidėjas kasdien turėjo sužaisti 6-7 smūgiais geriau. Žaidėjai turėjo padaryti labai didelį progresą, kad tą pasiektų. Mes buvome jauniausia komanda šiame čempionate ir, tikėtina, pirmenybių istorijoje.

Labai džiugu, kad mūsų jaunimas kovojo ir sugebėjo nugalėti latvius bei vengrus. Beveik visi mūsų jaunuoliai sužaidė geriau nei įprastai arba ties savo galimybių riba. Žaidžiama buvo nuo tolimiausių starto aikštelių, todėl sąlygos buvo tikrai sunkesnės nei įprastos. Bet kokiu atveju, mums yra svarbu, kad pagaliau turime šešis žaidėjus, kurie galėjo išvažiuoti į šį čempionatą.

Buvo skeptikų, kurie sakė, jog vykstame tik sudalyvauti, bet vaikinai puikiai pasirodė prieš tikrai gerus žaidėjus ir pamatė, kas yra Europos čempionatas“, – mintimis dalinosi Lietuvos golfo federacijos (LGF) generalinis sekretorius Mindaugas Markevičius.

Didžioji dalis Lietuvos rinktinės žaidėjų galėtų atstovauti nacionalinei jaunių komandai ir kitais metais. M. Markevičius tikisi, kad ateityje nebereikės susidurti su žaidėjų trūkumu.

„Yra didelė tikimybė, kad mūsų žaidėjai tobulės. Problema, kad kai kurie žaidėjai nebepateks į 18-os metų amžiaus ribą. Kol kas dar turime iš ko rinktis, bet lieka klausimas, ar jų lygis stipriai išaugs.

Manau, kad kai mūsų perspektyviausi jaunuoliai pasieks šios amžiaus grupės piką, bus galima kautis dėl prizinių vietų. Tik to turbūt dar reikės palaukti 2-3 metus“, – sakė M. Markevičius.

Europos čempionato B divizione triumfavo suomiai, kurie finale 5,5:1,5 pranoko norvegus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.