EUROLYGA 2023

Neplanavęs skiepytis Rusijos plaukimo lyderis į Tokiją nevyks – susirgo COVID-19, o rusai skaičiuoja „minus vieną medalį“

Rusija dar neprasidėjus Tokijo olimpiadai jau skaičiuoja nuostolius ir nelaimėtus medalius. Likus dviem dienoms iki startų Rusijos olimpinis komitetas paskelbė, kad žaidynėse nepasirodys viena iš šalies plaukimo vilčių Europos čempionas aštuoniolikmetis Ilja Borodinas.

 Ilja Borodinas nevyks į Tokijo olimpiadą.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Ilja Borodinas nevyks į Tokijo olimpiadą.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2021, 4:34 PM, atnaujinta Jul 22, 2021, 4:58 PM

Pasirodo, kad olimpietis net ir neplanavo skiepytis nuo koronaviruso ir prieš išvykdamas į Tokiją po testų sužinojo, kad serga COVID-19.

Tad į žaidynes jis nevyks, nors buvo vienas iš realių pretendentų laimėti olimpinį medalį – 400 metrų kompleksiniu plaukimu jis gegužę Europos čempionate parodė septintąjį rezultatą pasaulyje.

Sportininkas pasiliko Vladivostoke, kur Rusijos plaukimo rinktinė rengė stovyklą, o jo komandos draugai ketvirtadienį išskrido į Tokiją.

„Jaučiuosi gerai. Jokių simptomų nėra, nėra ir skausmų. Puikiai jaučiuosi. Net nežinau, kur tą COVID-19 pasigavau. Juk tik kartą Vladivostoke sekmadienį išėjau iš kambario iki miesto tilto ir atgal.

O visą stovyklos laiką buvome tik kambaryje ir baseine – buvome lyg uždarame rate. Neįsivaizduoju, kur užsikrėčiau. Prieš penkias dienas pradėjome testuotis, galvodami apie Tokiją.

Pirmasis testas buvo neigiamas, o po to visi kiti trys teigiami. Galvoju, kad užsikrėčiau būtent Vladivostoke. Dabar jau kalbu ramiai, bet pradžioje reakcija buvo labai arši – juk niekada taip gerai neplaukiau, kaip dabar.

Ar apgailestauju, kad nepasiskiepijau? Gal ir būčiau praslydęs. O gal ir ne. Juk čia taip pat sėkmės reikalas. Dabar spėlioti beviltiška“ – „Match TV“ sakė Vladivostoke likęs I.Borodinas.

„Praradome vieną iš Rusijos rinktinės lyderių. Ir aiškų olimpinį medalį“, – sakė šalies plaukimo federacijos viceprezidentas Viktoras Avdienka.

Jaunas rusas 2019 m. Europos čempionate trumpame baseine laimėjo sidabrą 400 m kompleksiniame plaukime, o šiemet toje pačioje rungtyje iškovojo Europos čempiono titulą.

Teigiami COVID-19 testai jau sudaužė 19 olimpiečių viltis, o daugiausiai delegacijos narių kol kas neteko JAV ir Čekijos ekipos – po penkis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.