EUROLYGA 2023

Padidėjusi rizika: JAV delegacijoje – apie 100 nuo COVID-19 nepaskiepytų sportininkų

JAV olimpinio komiteto pareigūnas atskleidė, kad maždaug 100 iš 613 delegacijos narių, dalyvaujančių 2020 m. Tokijo olimpinėse žaidynėse, yra nepaskiepyti nuo koronaviruso.

 JAV delegacijoje - daugiau nei 600 narių.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 JAV delegacijoje - daugiau nei 600 narių.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2021, 12:47 PM

JAV olimpinio ir parolimpinio komiteto (USOPC) vyriausiasis medicinos pareigūnas Jonathanas Finnoffas apskaičiavo, kad 83 proc. Iš 567 sportininkų, pateikusių sveikatos istorijos dokumentą, yra paskiepyti.

J.Finnoffas teigė, kad tai buvo „reikšmingas“ skaičius, o USOPC buvo „labai patenkintas“ dėl to, kad buvo pritarta skiepams.

Tarptautinis olimpinis komitetas anksčiau tvirtino, kad bus siekiama, jog iki žaidynių pradžios daugiau nei 80 proc. sportininkų kaimelyje esančių žmonių būtų paskiepyti.

JAV plaukikas Michaelas Andrew'as yra tarp tų, kurie į Tokiją atvyko neskiepyti, viešai pareiškę, kad atsisako gauti skiepą.

22 metų vyras, kuris varžysis 50 metrų laisvuoju stiliumi, 100 m krūtine ir 200 m kompleksiniu stiliumi rungtyse, teigė, kad „nenorėjo į savo kūną įsidėti nieko, į ką nežinojo, kaip galėtų reaguoti.“

Jo sprendimą nesiskiepyti socialinėje žiniasklaidoje sukritikavo olimpinė čempionė Maya DiRado.

„Esu nusivylusi Michaelo sprendimu dalyvauti olimpiadoje neskiepytam ir jo motyvais, – parašė tviteryje Rio olimpiados aukso medalio laimėtoja. – Jis kelią riziką komandos draugams dėl jo paties įsivaizdaojamos gerovės.“

J.Finnoffas tvirtino, kad nevakcinuotų sportininkų jis netraktuoja kitaip.

„Visa delegacija iš Jungtinių Valstijų, tad visi sportininkai, darbuotojai ir savanoriai elgiasi taip, lyg jie būtų neskiepyti, – sakė jis. – Nors skiepai sumažina jūsų užsikrėtimo riziką, žmonės vis tiek gali būti užkrėsti, net jei jie yra paskiepyti, nes jie gali perduoti virusą.

„Geriausia daryti prielaidą, kad rizikuoja visi, ir todėl sumažinti šią riziką įgyvendinant visas COVID-19 švelninimo priemones.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.