EUROLYGA 2023

JAV gimnastikos žvaigždė S. Biles kalba apie vėl įsisiūbavusias psichologines problemas – atsisako dalyvauti varžybose

Keturiskart olimpinė čempionė ir bene geriausia visų laikų JAV gimnastė 24-erių Simone Biles atsisakė startuoti ketvirtadienį prasidėsiančiose Tokijo olimpinių žaidynių moterų daugiakovės varžybose. Taip pat neaišku, ar Rio de Žaneiro olimpiados žvaigždė pasirodys sekmadienį startuosiančiuose ir keturias dienas vyksiančiuose individualių gimnastikos rungčių – atraminio šuolio, lygiagrečių, buomo ir laisvųjų pratimų – varžybų finaluose.

 Simone Biles gali daugiau nepasirodyti Tokijo olimpiadoje.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Simone Biles gali daugiau nepasirodyti Tokijo olimpiadoje.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 3:41 PM

S. Biles turi kelialapius į visų varžybų finalus. 142 cm ūgio Simone Tokijuje yra vis dar laikoma neginčytina favorite daugiakovėje iškovoti visus aukso apdovanojimus, tačiau dabar panašu, jog gimnastikos individualiose rungtyse intriga tik didės.

S. Biles antradienį nelauktai pasitraukė iš komandinių moterų sportinės gimnastikos varžybų, kuriose be savo lyderės likusios amerikietės užėmė antrąją vietą, pirmąją užleisdamos rusėms. Pastarosios valstybės gimnastės trofėjų iškovojo pirmą kartą nuo 2008 metų.

Nors antradienį po šuolio ir nelabai sėkmingo nusileidimo buvo galvojama kad S.Biles gavo traumą, po kiek laiko ji pasirodė arenoje, tačiau atsisakė varžytis. Kitą vertus, sidabrinį apdovanojimą atletė atsiėmė.

Oficiali antradienio pasitraukimo priežastis – psichologinės sportininkės problemos. Tokių problemų 25 pasaulio gimnastikos čempionatų medalius, iš jų net 19 aukso, turinti S.Biles turėjo ir po 2016 metų olimpiados. Tada amerikietė nutarė metams stabdyti savo startus.

„Aš neslepiu, kad sergu dėmesio deficito sindromu ir hiperaktyvumu. Aš vartoju vaistus nuo šios ligos nuo pat vaikystės.

Tačiau aš laikausi visų antidopingo taisyklių. Vaistus aš vartosiu ir toliau, nes man to reikia, ir reikia mano sportui. Visiškai nebijau, kad apie tai žino ne tik specialistai, tačiau dabar ir didžioji visuomenės dalis“, – kalbėjo savo ligą atskleidusi S. Biles.

Kalbama, kad garsenybė šia liga susirgo trejų metų, kai dėl alkoholio vartojimo iš sportininkės mamos buvo atimtos teisės į keturių vaikų auginimą.

Visi keturi Shennon Biles vaikai buvo išvežti į vaikų namus, o po pusmečio Simone ir metų seserį Adrie įsivaikino tikrasis senelis Ronaldas, kuris buvo JAV oro pajėgų lakūnas.

2016 metais Rio de Žaneire S. Biles iškovojo 4 aukso ir 1 bronzos medalį visose įmanomose rungtyse, o Tokijuje taip pat planavo kovoti dėl penkių medalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth