EUROLYGA 2023

Kitą lygį Tokijo žaidynėse pasiekęs A. Šidlauskas liko sau griežtas: „Dabar jaučiasi neviltis“ Specialiai lrytas.lt, Tokijas

Andrius Šidlauskas Tokijo olimpinėse žaidynėse įgyvendino sau iškeltą tikslą – patekti į 100 ir 200 m plaukimo krūtine pusfinalius. 24-erių sportininkas netgi spėjo nustebinti ir sulaukė trenerės Inos Paipelienės pagyrų, tačiau po paskutinio savo pagrindinio finišo pažėrė priekaištų sau ir atvirai papasakojo apie ne itin malonų jausmą.

A.Šidlauskas Tokijo žaidynėse parodė didelį progresą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Šidlauskas Tokijo žaidynėse parodė didelį progresą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Šidlauskas Tokijo žaidynėse parodė didelį progresą.<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
A.Šidlauskas Tokijo žaidynėse parodė didelį progresą.<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
A.Šidlauskas Tokijo žaidynėse parodė didelį progresą.<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
A.Šidlauskas Tokijo žaidynėse parodė didelį progresą.<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
A.Šidlauskas Tokijo žaidynėse parodė didelį progresą.<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
A.Šidlauskas Tokijo žaidynėse parodė didelį progresą.<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 7:09 AM

„Turbūt nepavyko visas plaukimas. Labai apmaudu. Dabar jaučiasi neviltis, bet ką padarysi“, – tarė A.Šidlauskas.

Šiuos žodžius jis trečiadienį tarė po 200 m plaukimo krūtine pusfinalio. Distanciją įveikęs per 2 min. 10,69 sek. jis bendroje įskaitoje liko paskutinis – šešioliktas. Plaukikas buvo atviras – po puikios atrankos iš savęs tikėjosi daugiau.

„Gal nusisuko Fortūna. Antradienį vakare jaučiausi galingas, kad taip galiu pradėti. Vakar pritrūko jėgų tiems 15 metrų, tai maniau, kad šiandieną pataisysiu pabaigą. Šiandieną norėjau pirmuosius 100 metrų pradėti galingu, bet ilgesniu grybšniu, kad pakaktų jėgų pabaigai. O gavosi, kad plaukimas toks nieko vertas“, – apie nepavykusį planą pasakojo A.Šidlauskas.

Koją kišo ir olimpiniai ypatumai

200 m plaukimo atrankoje A.Šidlauskas distanciją įveikė greičiau nei plaukė pusfinalyje – per 2 min. 9,56 sek.

„Neradau savyje jėgų, kaip vakar. Agresyvumas buvo panašus, bet kažkaip. Ryte dariau apšilimą ir viskas buvo puiku, bet kažko savyje pritrūko“, – trečiadienį sakė A.Šidlauskas.

Plaukikas pasiteisinimų neieško – sirgaliai jau įpratę, kad jis save vertina savikritiškai, tačiau panašu, kad šįkart įtakos turėjo ir daugeliui rezultatus sujaukę grafiko pokyčiai. Plaukikai įpratę varžytis pagal tradicinę sistemą: atrankos – ryte, pusfinaliai ir finalai – vakare. Tokijo olimpinėse žaidynėse viskas atvirkščiai – finalai vyksta iš ryto.

„Man sunkiau tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Gal labiau fiziškai, nes pripratęs, kad vakare plauki pusfinalius. Įprastai ryte būna atrankos, o vakare jau jautiesi geriau, kojos atrodo šviežesnės. Rytas man visada būna sunkus, – pasakojo A.Šidlauskas. – Šiandieną pabudau ir jaučiausi labai gerai, bet net nežinau.“

Progresas – akivaizdus

A.Šidlauskui Tokijo olimpinės žaidynės – antrosios. Plaukikas dalyvavo ir Rio de Žaneiro olimpiadoje, tačiau ten tikslas buvo paprastas – apšilti kojas. Atvykę į Tokiją Andrius jau turėjo didesnių siekių ir atrodė gerokai tvirčiau. Pats sportininkas džiaugiasi, kad parodė ryškų progresą.

„Palyginus su Rio žaidynėmis, kur net neplaukiau 200 metrų, save vertinu neblogai, nes patekau į pusfinalius. 100 metrų distancijoje savo poziciją nuo praėjusios olimpiados pagerinau dešimt pozicijų, tai rezultatas – visai neblogas. Ruošiamės tam, kad rezultatai būtų geresni, bet daug kas priklauso nuo savęs, psichologijos. Nežinau, gal gavosi tokios dienos, – pasakojo A.Šidlauskas. – Žinoma, visada norisi geriau, bet turi, ką turi. Ką dirbi – tą gauni.“

A.Šidlauskas per Tokijo žaidynes medalio nelaimėjo, bet tikrai įsigijo naujų sirgalių. Sportininkas sulaukė gausybės pagyrimų, o jo pasiekimais džiaugėsi ir I.Paipelienė, kuri taip pat treniruoja Daną Rapšį. Pasak trenerės, A.Šidlauskui į naudą išėjo sveika konkurencija su Europos jaunimo plaukimo čempionate Romoje suspindėjusiu Aleksu Savicku, kuris iškovojo 200 m plaukimo krūtine auksą ir 100 m distancijos sidabrą.

„A.Šidlausko pažanga – didelė. Šie metai jam buvo dėkingi, nes negalėjo nė kiek atsipalaiduoti. Kai šalia tavęs yra jaunesnis, kuris tave stumia, tu turi eiti į priekį“, – apie auklėtinio rezultatus kalbėjo I.Paipelienė. Ji pridūrė, kad olimpiadoje reikėtų neužmiršti, jog rezultatus lemia ne tik fizinis pasiruošimas, bet „ir nusiteikimas, koks eini į startą.“.

Laukia komandinės kovos

A.Šidlauskas savo didžiuosius darbus Tokijo žaidynėse jau baigė, bet į baseiną dar šoks. Penktadienį laukia 4x100 kombinuotos estafetės atranka. Čia A.Šidlauskas bus kartu su Danu Rapšiu, Simonu Biliumi ir Deividu Margevičiumi.

„Man per estafetes smagu padėti komandai. Yra didelė atsakomybė, bendras komandinis pojūtis, nes plauki ne tik už save, bet ir kitus. Atsiranda azartas ir jaudulys“, – pasakojo sportininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.