EUROLYGA 2023

Olimpinio tinklinio turnyro grupių etape geriausiai žaidė lenkai

Tokijo olimpinių žaidynių vyrų tinklinio grupių varžybose išvengti pralaimėjimo nepavyko nė vienai komandai, o geriausiai žaidė po keturias pergales iškovojusios Lenkijos (13 taškų), Rusijos (12), Italijos (11) ir Brazilijos (10) rinktinės. Į ketvirtfinalį taip pat pateko Japonijos, Kanados, Prancūzijos ir Argentinos komandos.

 Sėkmingiausiai olimpiadoje žaidžia lenkai.
 Sėkmingiausiai olimpiadoje žaidžia lenkai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2021, 8:17 PM

(Tinklinio varžybose už pergalę rezultatu 3:0 arba 3:1 skiriami trys taškai, už pergalę 3:2 – du taškai, už pralaimėjimą 2:3 – vienas taškas, už pralaimėjimą 1:3 arba 0:3 – nulis taškų.)

Per pirmąjį etapą daugiausiai taškų surinkę Lenkijos tinklininkai vienintelį pralaimėjimą patyrė pirmajame ture žaisdami su Irano rinktine 2:3. Tačiau po to lenkai nebeklupo, o A grupės favoritų dvikovoje nugalėjo Italijos komandą 3:0.

„Esame labai gerai pasiruošę fiziškai. Tai matėme ir per paskutines grupės rungtynes. Visi jaučiasi užtikrintai, taip ir privalo būti prieš ketvirtfinalį“, – po paskutinių grupės rungtynių sakė Lenkijos rinktinės kapitonas Michalas Kubiakas, kuris į Tokijų atvyko ne visai atsigavęs po traumos ir pirmajame etape žaidė nedaug.

Tuo tarpu iraniečiams pergalė prieš lenkus nepadėjo patekti į atkrintamąsias varžybas. Sekmadienį Irano rinktinė lemiamoje dvikovoje nusileido Japonijos komandai 2:3.

Sekmadienį akis į akį dėl paskutinio kelialapio taip pat kovojo B grupėje žaidusios Argentinos ir JAV rinktinės. Jų rungtynes įtikinamai laimėjo argentiniečiai 3:0.

B grupės nugalėtojai rusai vienintelį pralaimėjimą patyrė žaisdami su prancūzais, o grupės lyderių rungtynėse Brazilijos komandą įveikė sausu rezultatu 3:0.

Prieš penkerius metus Rio de Žaneiro žaidynių čempione tapo Brazilija, finale nugalėjusi Italiją 3:0. Bronzos medalius laimėjo JAV.

2018 metų pasaulio pirmenybių finale Lenkija įveikė Braziliją 3:0, o ant trečiojo garbės pakylos laiptelio vėl stovėjo JAV tinklininkai.

5 turas

A grupė

Lenkija – Kanada 3:0, Italija – Venesuela 3:0, Japonija – Iranas 3:2.

Lentelė: Lenkija – 13, Italija – 11, Japonija – 7, Kanada – 7, Iranas – 6, Venesuela – 0.

B grupė

Brazilija – Prancūzija 3:2, Rusija – Tunisas 3:0, JAV – Argentina 0:3.

Lentelė: Rusija – 12, Brazilija – 10, Argentina – 8, Prancūzija – 8, JAV – 6, Tunisas – 1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.