EUROLYGA 2023

Baltijos regbio „Top“ lygoje rungtyniaus rekordinis komandų skaičius

Savaitgalį startuoja Lietuvos regbio federacijos organizuojamas Baltijos „Top“ lygos sezonas. Šį sezoną „Top“ lygoje dalyvaus net aštuonios Lietuvos ir Latvijos komandos. Tai rekordinis dalyvių skaičius. 2015 metais įkurtos „Top“ lygos debiutiniame sezone žaidė tik keturi klubai, o praėjusiais metais dėl titulo kovojo šešios ekipos.

„Top“ lygos aštuonios komandos yra suskirstytos į dvi grupes.<br>Regbis.lt
„Top“ lygos aštuonios komandos yra suskirstytos į dvi grupes.<br>Regbis.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 5:59 PM

Lygoje šiais metais debiutuos du Vilniaus klubai „Geležinis vilkas“ ir „VRA-Tomosta“. Šalies sostinės atstovai sieks mesti iššūkį „Top“ lygos senbuviams. Lygoje rungtyniaus trys Lietuvos regbio sostine laikomų Šiaulių komandos – „Baltrex-Šiauliai“, „Vairas-Kalvis-Jupoja“ ir „Šiauliai“, taip pat Kauno „Ąžuolas“ bei Latvijos atstovės „Livonia“ ir „Miesnieki-Kekava“.

„Džiaugiamės, kad plečiasi Baltijos „Top“ lygoje rungtyniaujančių komandų geografija. Jau ne vienerius metus norėjome, kad prie stipriausių komandų prisidėtų ir sostinės atstovai. Šiais metais lygos valdyba priėmė sprendimą priimti tobulėjančius Vilniaus klubus bandomajam laikotarpiui. Matysime, kiek tai prisidės prie regbio vystymosi didžiausiame šalies mieste. Tai bus paspirtis Vilniaus klubams žengti į priekį tiek organizacine, tiek ir žaidybine prasme. „Top“ lyga buvo sukurta tam, kad joje kovotų panašaus lygio stiprios komandos ir nebūtų triuškinamų rezultatų. Naujokams teks pasitempti ir organizacine prasme. Rungtynės turi vykti žiūrovams stebėti rungtynes pritaikytuose stadionuose, klubai turės užtikrinti ir tiesiogines rungtynių transliacijas internete“, – sako Lietuvos regbio federacijos prezidentas Irmantas Kukulskis.

„Top“ lygos aštuonios komandos yra suskirstytos į dvi grupes. Po dvi geriausias grupių komandas pateks į pusfinalius, 3-4 vietas grupėse užėmusios ekipos rungtyniaus dėl 5-8 vietų. „Top“ lygos čempionai ir prizininkai paaiškės spalio 2 dieną.

„Išbandysime naują formatą. Vyks grupių varžybos, o į pusfinalius patekusių komandų lauks dar viena naujovė. Pusfinaliuose, finale ir kovoje dėl bronzos medalių vyks dvejos rungtynės. Tikimės, kad bus daugiau intriguojančių panašaus lygio komandų dvikovų. O nuspėti favoritus šiais metais kaip niekad sunku. Kaip visada, pagrindinėmis favoritėmis laikomos „Baltrex“ ir „Vairo“ komandos. Jų lyderiai yra Lietuvos rinktinės regbininkai, kurie iškovojo sidabro medalius Europos septynetų čempionato ture. Bet šiauliečiams tikrai rimtą iššūkį vėl mes „Ąžuolo“ regbininkai. Kauno ekipa sustiprėjo ir sieks nutraukti šiauliečių dominavimą“, – tikina R. Kukulskis.

2020 metų „Top“ lygoje triumfavo „Baltrex“ regbininkai, kurie nutraukė net trejus metus trukusį „Vairo“ dominavimą. Sidabro medalius iškovojo pusfinalyje netikėtai „Vairą“ pranokę „Ąžuolo“ regbininkai.

Pirmasis „Top“ lygos turas vyks šeštadienį ir sekmadienį. Šeštadienį vicečempionas „Ąžuolas“ Kaune priims debiutantus „VRA-Tomosta“, o „Vairas“ namuose rungtyniaus su „Miesnieki-Kekava“. Sekmadienį abejos rungtynės vyks Saulės mieste. Čempionai „Baltrex-Šiauliai“ egzaminuos lygos naujoką „Geležinį vilką“, o „Šiaulių“ regbininkai sieks apginti namų sienas mūšyje su „Livonia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.