EUROLYGA 2023

Rūtos Meilutytės pėdomis – latvis diskvalifikuotas už tą patį antidopingo nusižengimą

Vienas garsiausių Latvijos biatloninkų 33-ejų Andrejus Rastorgujevas pusantrų metų privalės būti be didžiojo sporto. Sportininką Antidopingo agentūra ir Sporto arbitražo teismas diskvalifikavo 18 mėnesių už agentūros taisyklių nesilaikymo – jis tris kartus per metus nepranešė dopingo kontrolieriams apie savo būvimo vietą ir pareigūnai negalėjo atlikti privalomų testų.

 Rūta Meilutytė ir Andrejus Rastorgujevas<br> lrytas.lt koliažas
 Rūta Meilutytė ir Andrejus Rastorgujevas<br> lrytas.lt koliažas
Andrejus Rastorgujevas<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Andrejus Rastorgujevas<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Rūta Meilutytė.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Rūta Meilutytė.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 19, 2021, 3:12 PM

Sporto arbitražas paskelbė, kad diskvalifikacija įsigaliojo nuo šių metų kovo 11-osios – kai sportininkas buvo suspenduotas, o jo bylą privalėjo nagrinėti Sporto arbitražas.

Tad A.Rastorgujevas praleis 2022-ųjų Pekino žiemos žaidynes. Latvis yra triskart Europos čempionas, laimėjo kelis pasaulio taurės etapus.

Sportininkas dalyvavo 2010 metų Vankuverio, 2014 metų Sočio ir 2018-ųjų Pjongčango žiemos žaidynėse.

Latvijos biatlono veteranas diskvalifikuotas dėl tos pačios priežasties, dėl kurios net dviem metams nuo sporto buvo atitraukta olimpinė čempionė Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė.

Ji taip pat per metus triskart nepranešė savo vietos būvimo antidopingo agentūros darbuotojams.Jos byloje buvo „trys raudonos vėliavėlės“, kurios reiškė, kad atletė nenori susitikti su darbuotojais.

Tačiau keista, jog R.Meilutytei buvo skirta net dvejų metų diskvalifikacija, kuri buvo pradėta skaičiuoti nuo 2019 metų liepos.

R. Meilutytė, 2019 metų gegužę pranešusi apie karjeros pabaigą, buvo suspenduota už tai, kad per metus praleido tris dopingo testus.

Plaukikė prisiėmė atsakomybę, tačiau kreipėsi į antidopingo komisiją, kad bausmė būtų sušvelninta iki 2020 metų Tokijo olimpinių žaidynių.

Savo oficialiame paaiškinime R. Meilutytė dėstė: „Aš tiesiog nepildžiau aktyviai ADAM sistemos pastaraisiais metais, nes buvau pasitraukimo iš sporto sporto procese.

Aš prisiimu visą atsakomybę dėl praleistų testų. Aš pildžiau ADAMS 7 metus per savo plaukimo karjerą ir visada buvau atsakinga sportininkė, kuri pasisako už švarų sportą.“

FINA peržiūrėjo R. Meilutytės laiškus, tačiau atsakymas buvo neigiamas: „Bausmės sumažinimas nuo dvejų iki vienerių metų netaikomas tiems atletams, kurie pakeitimus pateikė paskutinės minutės arba kilus kitiems rimtiems įtarimams, kad sportininkas bandė išvengti testų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.