EUROLYGA 2023

Pasaulio rekordą pagerinusi Kenijos begikė A. Tirop rasta nužudyta savo namuose

Kenijos ilgų distancijų bėgikė ir pasaulio čempionato bronzos laimėtoja Agnes Jebet Tirop trečiadienį buvo rasta negyva savo namuose.

 Agnes Jebet Tirop.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Agnes Jebet Tirop.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2021, 4:49 PM, atnaujinta Oct 13, 2021, 4:52 PM

„Athletics Kenya“ paskelbė, kad sportininkė buvo rasta su durtinėmis žaizdomis savo namuose, Iteno mieste. Kenijos policija pradėjo nusikaltimo tyrimą.

A.J.Tirop 2017 ir 2019 metų Pasaulio lengvosios atletikos čempionatuose 10 tūkst. Metrų bėgime iškovojo bronzos medalius. Praėjusį mėnesį bėgike pagerino pasaulio rekordą, 10 km distanciją nubėgdama per 30min. 1 sek.

Oficialiame pranešime „Athletics Kenya“ teigia, kad ši žinia sukrėtę visą federaciją: „Kenija neteko brangakmenio, kuris buvo vienas sparčiausiai augančių lengvosios atletikos milžinų tarptautinėje arenoje.

Dar praėjusį mėnesį jį pagerino moterų rekordą 10 km bėgime Vokietijoje. Tirop taip pat yra laimėjusi Pasaulio kroso čempionatą 2015 metais, kas padarė ją antrą jauniausią visų laikų prizininke šiame turnyre.

Ji taip pat laimėjo Afrikos kroso čempionatą 2014 metais ir Pasaulio jaunių kroso čempionatą 2013 metais. Meldžiamės Dievo, kad šis suteiktų stiprybės jos šeimai ir draugams šiuo sunkiu momentu“, – rašė „Athletics Kenya“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.