EUROLYGA 2023

Prezidento patarėjas sukritikavo naują sporto finansavimo modelį: reikia palaukti Sporto įstatymo

Lietuvos paralimpinio komiteto vadovui nuogąstaujant, kad naujas loterijų organizatorių apmokestinimas kelia grėsmę sporto finansavimui, prezidento patarėjas ragina palaukti, kol bus priimtos Sporto įstatymo pataisos.

Paulius Baltokas
Paulius Baltokas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2021, 9:38 AM, atnaujinta Oct 19, 2021, 9:41 AM

„Jeigu kalbame apie tam tikrus pasikeitimus, turbūt būtų visiškai protinga ir logiška, kad sporto bendruomenė matytų ir Sporto įstatymo pakeitimus bei to įstatymo judesį lygiagrečiai su šiuo įstatymu (Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymu – BNS)“, – Žinių radijui kalbėjo prezidento Gitano Nausėdos patarėjas švietimui, mokslui, kultūrai Paulius Baltokas.

Pasak jo, Sporto įstatymas jau svarstomas Seimo komitetuose ir reikia tikėtis, kad sporto bendruomenei bus atsakyta į dalį keliamų klausimų.

Lietuvos paralimpinio komiteto vadovas Mindaugas Bilius yra suabejojęs, ar pakeitus sporto finansavimo principą, nesumažės sportuojančių žmonių su negalia finansavimas.

Pasak jo, iš 500 tūkst. eurų organizacijos metinio biudžeto tik 80 tūkst. gaunama iš valstybės biudžeto, kitos lėšos yra rėmėjų pinigai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė sako, kad 13 proc. mokestis nuo išplatintų bilietų leis šalies sportui kitąmet gauti pora milijonų eurų daugiau nei numatyta dabar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.