EUROLYGA 2023

Buvęs galiūnas M. Pudzianowskis kovos su net 150 kg sveriančiu priešininku

Buvusi pasaulio galiūnų sporto superžvaigždė Mariuszas Pudzianowskis KSW organizacijos MMA (Mišrių kovos menų) kovoje Lodzėje šeštadienį išbandys jėgas su 150 kg milžinu iš Senegalo Serigne Ousmane Dia.

Laukia intriguojanti dviejų lenkų akistata.<br>Stopkadras.
Laukia intriguojanti dviejų lenkų akistata.<br>Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2021, 2:34 PM

M. Pudzianowskis anksčiau penkiskart buvo pajėgiausias galiūnų sporto atstovas pasaulyje. Jis tiek sykių laimėjo „World‘s Strongest Man“ varžybas. Tuo tarpu net 150 kilogramų sveriantis senegalietis yra daugkartinis savo šalies imtynių čempionas.

44 metų 186 cm ūgio M. Pudzianowskis, kuris sveria 120 kg, iš galiūnų sporto į MMA perėjo 2009-aisiais. Iš viso lenko sąskaitoje – 15 pergalių (10 nokautų), 7 pralaimėjimai. Pastaruoju metu Lenkijos sportininkas laimėjo tris kovas iš eilės. Visas – nokautais. Paskutinėje akistatoje šių metų birželį lenkas trečiajame raunde palaužė savo tautietį Lukaszą Jurkowskį.

M. Pudzianowskis „World‘s Strongest Man“ varžybose triumfavo 2002, 2003, 2005, 2007 ir 2008 metais. „Europe‘s Strongest Man“ varžybas jis laimėjo šešis kartus. Lenkas ilgą laiką buvo vienas pagrindinių Lietuvos galiūno Žydrūno Savicko konkurentų. Prieš du dešimtmečius M. Pudzianowskis pusantrų metų praleido kalėjime dėl žmogaus užpuolimo ir apiplėšimo. Lenkas tuomet teisinosi, kad tiesiog norėjo apginti nekaltą vaikiną nuo mafijos boso.

„Bombardier“ pravardę turintis Serigne Ousmane Dia MMA narve iki šiol grūmėsi tik dusyk – 2018 ir 2020 metais. Abu oponentus jis įveikė nokautais. Iš pradžių jis nugalėjo tėvynainį Amadou Papisą Konezą, o paskui anglą Danielį Podmore‘ą. 45 metų senegalietis yra net 12 cm aukštesnis už Lenkijos galiūną ir apie 30 kg sunkesnis.

Serigne Ousmane Dia karjera imtynėse prasidėjo tada, kai jis, būdamas moksleivis, Senegale eidavo žvejoti. Po žvejybos paplūdimyje vykdavo mėgėjiškos imtynių varžybos, kuriose galingo kūno sudėjimo senegalietis guldė visus varžovus iš eilės.

Lenkijos ir Senegalo sportininkų susirėmimas turėjo vykti šių metų kovo mėnesį, tačiau Serigne Ousmane Dia užklupo apendicitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.