EUROLYGA 2023

Prieš antrąją sezono pusę Baltijos moterų tinklinio lygoje – didelės Lietuvos klubų ambicijos

Jau ketvirtadienį po šventinės pertraukos bus pratęstas Baltijos moterų tinklinio čempionatas. Komandos praėjusiais metais sužaidė skirtingą mačų skaičių, bet pirmąsias įžvalgas jau galima pasidaryti.

 Prieš antrąją sezono pusę Baltijos moterų tinklinio lygoje – didelės Lietuvos klubų ambicijos.<br>"Aušrinės-KKSC" nuotr.
 Prieš antrąją sezono pusę Baltijos moterų tinklinio lygoje – didelės Lietuvos klubų ambicijos.<br>"Aušrinės-KKSC" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2022, 1:18 PM

Turnyre šiuo metu pirmauja Tartu „TU-Bigbank“ (Estija) komanda su 32 taškais. Tiesa, tas pirmavimas yra labiau formalus, nes pagal prarastus taškus ši ekipa atsilieka tiek nuo Kauno „Kauno-VDU“ (12 rungt./30 tšk.), tiek nuo „Talinna Ulikool-Kikas“ (Estija, 13 rungt./29 tšk.), tiek nuo „Jelgava“ (Latvija, 11 rungt./27 tšk.) komandų.

Lietuvos čempionės „Kauno-VDU“ tinklininkės per 12 susitikimų iškovojo 10 pergalių ir pademonstravo, kad šiemet yra nusiteikusios ambicingai.

„Žinoma, kad vieta yra gera, o kalbant apie žaidimą, tai manau, jog mūsų komanda yra neblogai sukomplektuota. Vis tik po naujųjų metų turime šiokių tokių sveikatos problemų, todėl žiūrėsime kaip sezonas toliau dėliosis“, – kalbėjo „Kauno-VDU“ trenerė Vida Makauskienė.

Trenerė prisipažįsta, kad turnyro lentelės viršuje esančios komandos yra panašaus pajėgumo ir visos jos pretenduoja į medalius.

„Žvelgiant į dabartinę situaciją, sunku kažką prognozuoti. Viską gali pakoreguoti ligos, tvarkaraščio korekcijos. Viskas gali greitai apvirsti aukštyn kojomis. Šioje lygoje gal tik autsaiderėms yra kiek sunkiau, o visos kitos gali nugalėti bet ką“, – aiškino V. Makauskienė.

„Kaunas-VDU“ trenerė sako, kad svarbiausias tikslas yra patekti į finalinį ketvertą. Tada jau bus keliami kiti tikslai.

„Pagal pirmą ratą pamatėme, kad galime nugalėti bet kurią komandą. Taip pat galime ir pralaimėti lyderėms. Vis tik labai norėtume patekti mažiausiai į ketvertuką“, – teigė V. Makauskienė.

Praėjusiame sezone „Kaunas-VDU“ Baltijos lygoje užėmė ketvirtąją vietą.

Po pertraukos į Baltijos lygą sugrįžusi Jonavos „Aušrinės-KKSC“ komanda taip pat sezoną pradėjo sėkmingai ir taikosi į aukščiausias pozicijas. Per 13 rungtynių 9 pergales iškovojusios ir 25 taškus surinkusios Jonavos klubo tinklininkės turnyro lentelėje rikiuojasi penktos.

„Jei mums pasiūlytų penktą vietą, tai nesutiktume. Mūsų tikslas patekti į finalo ketvertą. Stebint komandas ir situaciją turnyro lentelėje, galėčiau išskirti pirmas 8 komandas. Šiemet jos yra panašaus pajėgumo ir demonstruoja kokybišką tinklinio lygį. Rezultatai yra nenuspėjami ir neprognozuojami, lyg amerikietiški kalneliai“, – sakė „Aušrinės-KKSC“ trenerė Raimonda Strelkauskaitė.

Pasak trenerės, vasarį bus pats įdomumas, nes prasidės atkrintamosios varžybos, kurias nuspėti bus labai sunku.

„Aušrinės-KKSC“ kapitonė Akvilė Sebežiova pridūrė, kad žaidime jonaviškės labiausiai reikia šlifuoti užtvaros skyles ir komandinį darbą gynyboje.

Trečia Lietuvos komanda – Alytaus „Prekyba-Parama“ su 7 taškais po 12 rungtynių tarp 12 ekipų užima 10-ą poziciją. Tiesa, gruodžio mėnesį Alytaus klubas parodė, kad žaidimas gerėja ir jis gali mesti iššūkį aukščiau esančioms ekipoms. Tiesa, iki vietą ketvirtfinalyje garantuosiančios 8 pozicijos „Prekybai-Paramai“ trūksta 9 taškų.

Įdomu tai, kad po praėjusio sezono gerokai susilpnėjo finalininkės. 2020 metų Baltijos lygos čempionė Talino „TalTech-Tradehouse“ (Estija) ekipa (3 tšk.) užima vos 11-ąją vietą, o vicečempionė Rygos RVS-LU (Latvija, 20 tšk.) komanda yra septinta.

Geriausių žaidėjų sąrašuose galima išvysti ir Lietuvos tinklininkes. Rezultatyviausių žaidėjų sąraše antrąją vietą užima Jekaterina Kovalskaja („Aušrinė-KKSC“), o septintąją – Viltė Bogdanovič („Kaunas-VDU“). J. Kovalskaja taip pat yra trečia pagal padavimų statistiką bei antra pagal priėmimų efektyvumą.

Geriausių blokuotojų sąraše ketvirta rikiuojasi Gabija Kasperavičiūtė („Kaunas-VDU“).

Ketvirtadienį įvyks Lietuvos klubų akistata – Alytuje „Prekyba-Parama“ kausis su „Kauno-VDU“ komanda. Mačo pradžia – 19.30 val.

Savaitgalį visos trys Lietuvos komandos žais namuose. Šeštadienį 16 val. Jonavos „Aušrinė-KKSC“ susitiks su „Jelgava“, 18 val. „Kaunas-VDU“ priims Talino „Audentes SG/NK“ (Estija) ekipą, o „Prekyba-Parama“ – „Talinna Ulikool-Kikas“ klubą.

Sekmadienį 12 val. „Kaunas-VDU“ naujojoje VDU salėje kausis su „Tallina Ulikool-Kikas“, o „Prekyba-Parama“ namuose susitiks su „Audentes SG/NK“ tinklininkėmis. 14 val. „Aušrinė-KKSC“ kovos su RVS-LU ekipa.

„Amber-Arlangos“ tinklininkai vyks į Latviją

Savaitgalį sugrįš ir „Credit24“ Baltijos vyrų tinklinio Čempionų lygos kovos. Lietuvos čempionė ir neseniai LTD Didžiąją taurę iškovojusi Gargždų „Amber-Arlangos“ komanda savaitgalį viešės Latvijoje.

Šeštadienį Lietuvos ekipa išmėgins jėgas su Jelgavos „Biolars-Jelgava MSG“ komanda, o sekmadienį – su Rygos „RTU-Robežsardze-Jūrmala“ klubu.

Solidžiai savo antrąjį sezoną Baltijos lygoje pradėjusi „Amber-Arlanga“ (8 rungt./11 tšk.) turnyro lentelėje užima ketvirtąją vietą. Būsimi varžovai yra žemiau. Jelgavos ekipa (4 tšk.) rikiuojasi devinta, o Rygos (8 tšk.) – septinta.

Čempionate pirmauja Tartu „Bigbank“ (Estija, 25 tšk.). Beje, lyderių penketuke yra net keturi Estijos klubai ir minėta „Amber-Arlanga“.

Rezultatyviausių žaidėjų sąraše lietuvis Daumantas Katinas užima devintąją vietą. „Amber-Arlangos“ narys Dmitrijus Šlominas yra trečias pagal padavimų statistiką. Tuo tarpu Linas Starkutis yra trečias pagal blokuotus smūgius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.