EUROLYGA 2023

COVID-19 išardė Lietuvos duetą Dohoje, bet G. Grudzinskaitė skina pergales su Vokietijos žvaigžde

Ketvirtadienį Dohoje (Kataras) startavo netradicinių paplūdimio tinklinio varžybų „King of the Court“ finalinis etapas. Jame turėjome išvysti ir Lietuvos moterų duetą Ievą Dumbauskaitę ir Gerdą Grudzinskaitę, bet viską pakoregavo COVID-19.

Gerda Grudzinskaitė.<br> FIVB nuotr.
Gerda Grudzinskaitė.<br> FIVB nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-07 14:32

Nuvykus į Katarą, visoms tinklininkėms buvo atlikti COVID-19 testai. Deja, bet I. Dumbauskaitės testo rezultatas buvo teigiamas, todėl ji buvo priversta izoliuotis. Tuo tarpu G. Grudzinskaitės testo rezultatas neigiamas, todėl ji galėjo dalyvauti turnyre.

Lietuvės porininke tapo garsi Vokietijos paplūdimio tinklininkė Chantal Laboureur, kuri taip pat savo porininkę prarado dėl teigiamo testo.

„Labai liūdna, kad viskas taip susiklostė ir Ieva negalėjo žaisti, tačiau esu laiminga, kad vis tiek turėjau galimybę dalyvauti turnyre“, – sakė G. Grudzinskaitė.

„King of the Court“ varžybos vyksta netradiciniu formatu. Komandos yra suskirstomos į grupes ir jos žaidžia pasikeisdamos. Pora, laimėjusi tašką, lieka aikštėje, o pralaimėjusias pakeičia kita pora. Taip komandos rotuojasi kol baigiasi laikas.

B grupės pirmajame etape G. Grudzinskaitė ir Ch. Laboureur surinko 7 taškus ir užėmė ketvirtąją vietą. Antrajame etape jau geriau susižaidęs lietuvės ir vokietės duetas pelnė net 14 taškų ir užtikrintai užėmė pirmąją vietą, aplenkęs Japonijos, Italijos ir Prancūzijos poras.

Trečiajame etape G. Grudzinskaitė su Ch. Laboureur pelnė 10 taškų ir vėl buvo pirmos. Kitos dvi grupės komandos – japonės Sayaka Mizoe ir Miki Ishii bei italės Valentina Gottardi ir Marta Menegatti surinko po 6 taškus.

„Emocijos po pirmojo žaidimo yra nuostabios. Neslėpsiu, kad buvo jaudulio ir streso, kadangi tai pirmas mano toks turnyras bei pirmas kartas, kai žaidžiu su kitos šalies žaidėja ir dar viena geriausių gynėjų pasaulyje.

Turėjome tris treniruotes kartu, Ch. Laboureur man labai padeda, duoda patarimų. Galbūt lengviau susižaidėme dėl to, kad abi esame gynėjos“, – įspūdžiais dalinosi G. Grudzinskaitė.

Penktadienį sportininkės varžysis pusfinalio etape, kuriame dalyvaus 10 stipriausių porų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.