EUROLYGA 2023

Europos čempionate Vengrijos rankininkai išsigelbėjo paskutinę akimirką, baltarusių nebeišgelbės niekas

Vokietijos ir Lenkijos rinktinės užsitikrino teisę žaisti Europos vyrų rankinio pirmenybių antrajame etape.

Lenkai pateko į kitą etapą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Lenkai pateko į kitą etapą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2022, 11:47 PM

Galimybę patekti į kitą etapą išsaugojo šeimininkė Vengrijos komanda, o Baltarusijos rankininkai jau gavo kelialapį namo.

Lyderiai

Europos pirmenybių pirmajame etape sekmadienį baigėsi antrasis turas. Per du turus po dvi pergales iškovojo septynios komandos. Tačiau kelialapius į kitą etapą kol kas užsitikrino tik Danijos, Ispanijos, Lenkijos ir Vokietijos rinktinės.

Taip pat po 4 taškus surinkę Prancūzijos, Rusijos ir Islandijos rankininkai kol kas negali būti ramūs. Jie lemiamas rungtynes žais pirmadienį arba antradienį.

Galimybę patekti į antrąjį etapą prarado po du pralaimėjimus patyrusios Šiaurės Makedonjos, Bosnijos ir Hercegovinos, Austrijos ir Baltarusijos rinktinės.

Taškų taip pat neturi Lietuvos, Ukrainos ir Portugalijos komandos, bet joms dar liko aritmetinė galimybė prasmukti į kitą etapą.

Išsigelbėjimas

Sekmadienį visas 60 minučių su ugnimi žaidė Vengrijos rankininkai. Vengrai pirmajame ture sensacingai pralaimėjo Nyderlandų rinktinei, todėl žaisdami su portugalais neturėjo kur trauktis. Budapešto arenoje 20 tūkstančių sirgalių palaikomi turnyro šeimininkai iškovojo pergalę 31:30 (14:15), bet išsigelbėjo tik paskutinėmis akimirkomis.

Treneriai

Tris Europos pirmenybėse dalyvaujančias komandas treniruoja Islandijos rankinio specialistai. Du iš jų – savo šalies komandai vadovaujantis Gudmunduras Gudmundssonas ir Nyderlandų rankinio federacijos kvietimą priėmęs Erlinguras Richardssonas – sekmadienį susitiko Budapešto arenoje.

E.Richardssono auklėtiniai prieš dvi dienas jau sukūrė vieną sensaciją, bet ja nepasisotino. Olandai kibo į atlapus ir Islandijos rinktinei, kuriai pralaimėjo tik 28:29 (13:15).

Kai antrojo kėlinio pradžioje islandai labai greitai padidino savo persvarą nuo dviejų iki penkių įvarčių, Nyderlandų komanda aiškiai sutriko. Tačiau šiauriečiams atsipalaiduoti nederėjo. Po kelių minučių olandai atsigavo, rungtynių pabaigoje kelis kartus lygino rezultatą, bet įmesti paskutinėje atakoje nesugebėjo.

Islandijos rinktinė iškovojo 4 taškus ir yra B grupės lyderė. Po 2 taškus surinko Vengrijos ir Nyderlandų komandos, o Portugalijos ekipa taškų neturi.

Antradienį žais Vengrija – Islandija ir Portugalija – Nyderlandai.

Kelialapiai

D grupėje jau po antrojo turo paaiškėjo abi komandos, kurios žais kitame etape. Tai – antrąsias pergales pasiekusios Vokietijos ir Lenkijos rinktinės.

Vokiečiai sekmadienį nugalėjo Austrijos komandą 34:29 (15:16). Iki pertraukos dažniau pirmavo austrai, bet antrajame kėlinyje Vokietijos rinktinė sugebėjo įrodyti, kad yra stipresnė.

Lenkai nelauktai įtikinamai įveikė Baltarusijos rinktinę 29:20 (14:11). Lenkijos komanda jau pirmojo kėlinio viduryje nutolo penkių įvarčių skirtumu 8:3 ir neleido varžovams nieko pakeisti.

Patyrusių, aukščiausiame lygyje žaidžiančių rankininkų nestokojanti Baltarusijos rinktinė šiose Europos pirmenybėse pasirodė stebėtinai silpnai. Praėjusiais metais baltarusiai dažniausiai aplenkdavo susilpnėjusią Lenkijos rinktinę, o ir šiame turnyre buvo galima tikėtis mažų mažiausiai lygios kovos, tačiau koronaviruso praretinta Lenkijos komanda pranoksta net ir savo sirgalių lūkesčius.

Nors Vokietijos ir Lenkijos rankininkai užsitikrino dvi pirmąsias vietas, jų tarpusavio rungtynės, kurios įvyks antradienį, bus labai svarbios. Šių rungtynių rezultatas bus įskaitytas antrajame grupių etape.

2 turas

B grupė (Budapeštas)

Portugalija – Vengrija 30:31 (15:14). Martinsas 5, Silva 5, Areia 5 / Mathe 8, Lekai 6. 20022 žr.

Islandija – Nyderlandai 29:28 (15:13). Gudjonssonas 8, Palmarssonas 6 / Smitsas 13, Baijensas 6.

Lentelė: Islandija – 4, Nyderlandai – 2, Vengrija – 2, Portugalija – 0.

D grupė (Bratislava)

Vokietija – Austrija 34:29 (15:16). Kasteningas 9 / Frimmelis 9, Bilykas 7. 1485 žr.

Baltarusija – Lenkija 20:29 (11:14). Vailupavas 5 / Krajewskis 7, Daszekas 6.

Lentelė: Lenkija – 4, Vokietija – 4, Austrija – 0, Baltarusija – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.