EUROLYGA 2023

Po penkerių metų pertraukos grįžta Pasaulio lietuvių sporto žaidynės

Po penkerių metų pertraukos grįžta Pasaulio lietuvių sporto žaidynės (PLSŽ). Lietuvių kilmės sportininkus mėgėjus iš viso pasaulio subursiančios XI-osios žaidynės šiemet vyks liepos 14-17 dienomis Druskininkuose, o teisė organizuoti renginį patikėta gausią tarptautinių renginių patirtį turinčiai įmonei „Seven Live“.

T.Inčikas ir L.Tubelis.<br>Organizatorių nuotr.
T.Inčikas ir L.Tubelis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2022, 9:20 PM

Vidurvasarį vyksiančios žaidynės pirmą kartą pirmą kartą surengtos dar 1938 metais Kaune, bet vėliau nevyko 40 metų. 1978 metais žaidynės atgaivintos Toronte, vėliau vyko Čikagoje, Adelaidėje, o nuo 1991 metų rengiamos Lietuvoje. XI-osios žaidynės turėjo vykti praėjusią vasarą, bet, dėl pandemijos, nukeltos į šiemet.

„Šios žaidynės mums reiškia galimybę lietuviams iš viso pasaulio sukurti įsimintiną sporto šventę, parodyti Druskininkų grožį, padovanoti daug gerų emocijų ir, be abejo, laukti šventės svečių sugrįžtant. Kurorte kasmet vyksta įvairios tarptautinės sporto varžybos, sporto šakų pirmenybės, čempionatai, sporto šventės ir kiti renginiai – turime nemažą patirtį jų organizavime“, – teigė Druskininkų miesto meras Ričardas Malinauskas.

„Miesto infrastruktūra pritaikyta profesionalioms sporto varžyboms ir masiniams sporto renginiams – turime tokius objektus kaip į geriausių pasaulio trasų dešimtuką įtraukta „Snow Arena“ ar Lietuvos sporto centro kompleksas, pritaikytas profesionalių sportininkų treniruotėms ir varžyboms“, – pridūrė R. Malinauskas.

Tarpukariu „Lietuvos tautine olimpiada“ vadintos žaidynės paskutinį kartą vyko 2017 metais Kaune, kur sutraukė virš 3,8 tūkst. dalyvių iš 25 pasaulio šalių. Laikinojoje sostinėje vykusiose žaidynėse buvo varžomasi 19-oje sporto šakų, tuo metu šiemet planuojamos 27 sporto šakos.

„Atsižvelgiant į praėjusių žaidynių patirtis ir išsakytą sporto federacijų poreikį, šiemet turėsime daugiau sporto šakų. Pirminių registracijų duomenys rodo, kad žaidynėse dalyvauti planuoja atstovai organizacijos iš 19 užsienio valstybių. Tikimės, kad sportininkai ne tik varžysis tarpusavyje, bet ir plėtos lietuvystę, užmegs naujas pažintis ir didžiuosis esantys lietuviais“, – teigė Lietuvos sporto centro direktorius Linas Tubelis.

Organizuoti šių metų žaidynes patikėta gausią tarptautinių renginių patirtį turinčiai „Seven Live“ komandai, dirbusiai prie tokio masto renginių, kaip 2011 metų Europos krepšinio čempionatas, didžiausio pasaulio cirko „Cirque du Soleil“ pasirodymai, UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybos ir daugybės kitų.

„Džiaugiamės, kad buvome pasirinkti organizuoti tokį svarbų renginį. Nors surengti tokio dydžio ir kompleksiškumo žaidynes – išties nelengva užduotis, praeityje esame įgyvendinę ne vieną sudėtingą projektą tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, todėl turime patyrusią komandą“, – teigė „Seven Live“ vadovas Tomas Inčikas.

Druskininkai turi gerai išplėtotą sporto infrastruktūrą, todėl tokioms žaidynėms tai yra puiki lokacija, o liepos mėnesį čia gausu žmonių iš visos Lietuvos. Tikime, kad savo ilgametės patirties dėka pakelsime šį renginį į dar aukštesnį lygį. Turime sąlyginai nedaug laiko, tad, nieko nelaukę, jau pradėjome darbus“, – pridūrė T. Inčikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.