EUROLYGA 2023

Susitepęs ir uolus Rusijos valdžios klerkas nežada trauktis iš šachmatų federacijos prezidento sosto – vėl pateikė savo kandidatūrą

Tarptautinės šachmatų federacijos (FIDE) prezidentas 50-metis Arkadijus Dvorkovičius oficialiai paskelbė, kad sieks savo darbą šioje organizacijoje pratęsti dar ketveriems metams, skelbia Rusijos šachmatų federacijos (FCHR) spaudos tarnyba.

Arkadijus Dvorkovičius ir Vladimiras Putinas.<br>Twitter nuotr.
Arkadijus Dvorkovičius ir Vladimiras Putinas.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-12 20:07

Organizacijos prezidento rinkimai vyks FIDE kongreso metu, kuris liepos 31 – rugpjūčio 9 dienomis rengiamas Indijos Čenajuje.

Kas galėtų būti ruso varžovu dar neaišku, nes galutinė paraiškų į prezidento rinkimus padavimo data – birželio 7 diena.

A.Dvorkovičius vadovauja FIDE nuo 2018 m. spalio mėnesio. Šis Rusijos valdininkas 2012-siais buvo Prezidento V.Putino padėjėjas, gavo valstybės valdininko 1-osios klasės įvertinimą, po to paskirtas inovacijų fondo „Skolkovo“ prezidentu, dirbo Vyriausybės ministro pimininko pavaduotoju, buvo Rusijos geležinkelio kompanijos Direktorių valdybos pirmininku, pastaruoju metu – „Rosselchozbank“ banko Stebėtojų tarybos pirmininkas.

Šis veikėjas ne kartą buvo minimas žiniasklaidoje dėl skandalingų istorijų su finansavimu ir pinigų iššvaistymu: buvo įtariamas iš Rusijos naftos kompanijos vadovo reikalavęs kyšio, paviešintame vaizdo įraše jis su dar keliais valdininkais privačiame lėktuve gėrė alkoholį ir dainavo dainą „Och, mano dalia, mano dalia“.

Kaip paaiškėjo, pasiskraidymas vyko su Rusijo Žemės ūkio ministru, kurį atleido dėl įspūdingų finansinių nusižengimų. Savo posto tuomet Vyriausybėje neteko ir A.Dvorkovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.