EUROLYGA 2023

Tris lietuvius turintis „Ademar“ klubas išplėšė pergalę Ispanijos rankinio lygoje

Ispanijos rankinio čempionate pergalę iškovojo ir viltis patekti į Europos turnyrus išsaugojo tris lietuvius savo gretose turinti Leono „Ademar“ komanda. 7 vietą užimantys „Ademar“ rankininkai namuose minimaliu skirtumu 34:33 palaužė Pomplonos „Anaitasuna“ ekipą.

Tris lietuvius turintis „Ademar“ klubas išplėšė pergalę Ispanijos rankinio lygoje.<br> „Ademar“ nuotr.
Tris lietuvius turintis „Ademar“ klubas išplėšė pergalę Ispanijos rankinio lygoje.<br> „Ademar“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2022, 4:25 PM, atnaujinta May 16, 2022, 4:26 PM

Aidenas Malašinskas nugalėtojams pelnė 4 įvarčius. Deividas Virbauskas prie pergalės pridėjo 1 įvartį, Žanas Gabrielius Virbauskas įvarčiais nepasižymėjo.

Iki čempionato pabaigos likus dviem turams, „Ademar“ komandą nuo 5 vietos, kuri garantuoja kelialapį į EHF Europos lygą, skiria 4 taškai. Kitame ture „Ademar“ susitiks su 10 pozicijoje esančiu „Morrazo Cangas“ klubu, o čempionatą užbaigs rungtynėmis su čempionės titulą jau užsitikrinusia „Barcelona“.

Austrijos čempionato pusfinalį užtikrinta pergale pradėjo čempionų titulą ginantys Hardo „Alpla“ rankininkai. „Alpla“ namuose 28:20 nugalėjo „Linz“ ekipą ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1:0. Karolis Antanavičius nugalėtojams pelnė 3 įvarčius. Atsakomosios rungtynės vyks ketvirtadienį Lince.

Antrojoje Vokietijos Bundeslygoje lietuvių klubams sekėsi skirtingai. 7 vietą užimantis „Elbflorenz“ su Mindaugu Dumčiumi svečiuose 25:23 palaužė „Ferndorf“ ekipą ir iškovojo trečią pergalę iš eilės. M. Dumčius prie pergalės pridėjo 2 įvarčius.

12 vietoje esanti „Coburg“ komanda su Luku Juškėnu išvykoje 25:37 pralaimėjo „Lubeck“ septynetui. L. Juškėnas įvarčių nepelnė.

Dėl išlikimo lygoje kovojanti „Grosswallstadt“ komanda su Povilu Babarsku savo aikštelėje 23:30 pralaimėjo „Huttenberg“ ekipai. P. Babarskas pelnė 1 įvartį. „Grosswallstadt“ nukrito į 18 vietą. Nuo saugios 17 pozicijos lietuvio ekipą skiria taškas.

Lietuvos rinktinės rankininkų savo gretose turintys Vokietijos ir Prancūzijos aukščiausiųjų lygų klubai šį savaitgalį nežaidė ir kovas nacionaliniuose čempionatuose pratęs kitą savaitgalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.