EUROLYGA 2023

Geriausias britų tenisininkas įžvelgia pavojų dėl Vimbldono sankcijų: „Pamatysime, kad daug gerų žaidėjų nerungtyniaus“

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas Cameronas Norrie (ATP-11) perspėjo, kad yra didelė tikimybė, jog geriausi žaidėjai nuspręs praleisti Vimbldoną po ATP ir WTA sprendimo sankcionuoti čempionatą.

 C. Norrie.<br> AP/Scanpix nuotr.
 C. Norrie.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2022, 5:43 PM, atnaujinta May 24, 2022, 5:44 PM

Vimbldonas nusprendė įvesti žaidėjų draudimus Rusijos ir Baltarusijos žaidėjams, o ATP ir WTA į tai atsakė neskirdami reitingo taškų šių metų turnyrui.

„Akivaizdu, kad padėtis yra nepaprastai sudėtinga, nes viskas vyksta per karą, bet man tai sudėtinga. Tu rungtyniauji namų „Grand slam“ turnyre ir už tai negauni reitingo taškų ir realiai, tu dėl nieko nežaidi.

Tu rungtyniauji tarsi tai būtų parodomasis turnyras. Akivaizdu, kad tai tikrai kebli situacija.

Tai labai pakeičia reitingų sistemas, jie atėmė beveik 6000 taškų iš visos sistemos, todėl tai trukdys teisingai reitinguoti.

Daug žaidėjų, kurie pernai gerai pasirodė Vimbldone, bus nustumti žemyn.

Norėčiau gauti taškų. Turnyrų ant žolės nedaug, o čia staiga nebelieka taškų. Suprantu, situacija sudėtinga ir visur yra komplikacijų“, – komentavo britas.

Vimbldonas laikomas didžiausiu teniso turnyru ir kiekvienas tenisininkas svajoja laimėti šį čempionatą.

Tačiau žaidėjai gali būti nelabai suinteresuoti varžytis Vimbldone šiais metais, nes galingi pasirodymai nebus apdovanojami reitingo taškais.

„Vimbldonas vis dar yra ypatingas įvykis. Bet manau, kad pamatysime daug gerų žaidėjų, kurie nerungtyniaus. Jie tiesiog ilsisi ir ruošiasi kietų dangų sezonui, ypač tie, kurie per daug nesijaudina dėl pinigų.

Taigi galiu įžvelgti situaciją, jog daug žaidėjų, galbūt ir keli geriausi žaidėjai dėl to nežais. Bus įdomu pamatyti“, – kalbėdamas su teigė tenisininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.