EUROLYGA 2023

Naujovės „Baltic Cup“ ledo ritulio pirmenybėse, pirmasis turnyras lapkritį – Lietuvoje

Asociacija „Hockey Lietuva“ kartu su Estijos, Lenkijos ir Latvijos ledo ritulio federacijomis pasiekė susitarimą dėl tolimesnio „Baltic Cup“ turnyro rengimo Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) lapkričio langų metu.

Pirmenybės lapkričio mėnesį startuos Lietuvoje.<br>Hockey.lt nuotr.
Pirmenybės lapkričio mėnesį startuos Lietuvoje.<br>Hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2022, 11:53 AM, atnaujinta Aug 10, 2022, 11:31 AM

IIHF kongreso metu keturios šalys priėmė sprendimą ir toliau rengti „Baltic Cup“ turnyrą, o prie trijų turnyro organizatorių: Lietuvos, Latvijos bei Estijos prisijungė ir Lenkijos atstovai. Nuo šiol turnyras eilės tvarka kasmet bus rengiamas vienoje iš keturių susitarimą pasiekusių šalių. Lietuviai, estai ir lenkai į turnyrą siųs savo stipriausius ledo ritulininkus, o latviai varžysis su savo antrąją rinktine.

Pasiekus susitarimą buvo išrinkti ir būsimojo turnyro šeimininkai. Nuspręsta, jog pirmasis „Baltic Cup“ turnyras bus rengiamas Lietuvoje. Turnyras bus surengtas šių metų lapkričio mėnesį.

Tuo pačiu metu asociacija „Hockey Lietuva“ pasiekė susitarimus ir dėl tarptautinių turnyrų U-20 ir U-18 lygmenyje. Abejose amžiaus grupėse keturių komandų turnyruose dalyvaus Lietuva, Lenkija ir Estija bei ketvirtoji rinktinė. Jaunimo lygmenyje prie šių trijų šalių prisijungs Rumunijos atstovai, o jaunių amžiaus grupėje – Vengrijos rinktinė.

Pirmasis keturių šalių U-20 amžiaus grupės turnyras bus surengtas taip pat lapkričio mėnesį, o jo šeimininkais irgi bus lietuviai. Tuo tarpu U-18 turnyrą rengs Lenkija, o jis numatytas IIHF vasario lango metu.

Miestai, kuriuose bus surengti visi trys turnyrai paaiškės kiek vėliau, o U-20 bei U-18 dvikovų šeimininkai ateityje bus renkami identišku principu kaip ir „Baltic Cup“ turnyre – juos kasmet priims vis nauja susitarimą pasiekusi šalis.

Visų trijų amžiaus grupių turnyrams pasiekti susitarimai artimiausiems keturiems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.