EUROLYGA 2023

Prie MTB dviračių maratono taurės varžybų starto linijos – ir olimpietė

Sekmadienį Anykščiuose vyks pirmasis 2022 metų sezono MTB dviračių maratonų taurės etapas, kuriame jėgas išbandys beveik tūkstantis dviračių sporto entuziastų. 21 sezoną pasitinkantis renginys šiemet vyks trijuose Lietuvos miestuose: antrasis etapas numatomas Ignalinoje, o trečiasis – Vilniuje.

 MBT Niuronyse
 MBT Niuronyse
 MBT Niuronyse
 MBT Niuronyse
 MBT Niuronyse
 MBT Niuronyse
 MBT Niuronyse
 MBT Niuronyse
 MBT Niuronyse
 MBT Niuronyse
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-06-15 14:26

„Džiugu, kad pagaliau priartėjome prie pirmojo etapo. Nusprendėme šiemet organizuoti tik tris etapus, nors prieš pandemiją per vasaros sezoną organizuodavome penkis – pandemija truputį įšaldė mūsų norus, – sakė renginio organizatorius Arūnas Daugirdas. – Kalbant apie dalyvių aktyvumą, tendencija labai panaši kaip ir praėjusiais metais. Didžiausia masė dažniausiai užsiregistruoja paskutinėmis dienomis, tad kiek potencialiai bus dalyvių matysime ketvirtadienį, planuose – arti tūkstančio.“

Anykščių etapo trasą sudaro 22,3 km su 209 m pakilimu. Dalyviai kviečiami įveikti 1–3 ratus, tuo tarpu vaikams bei darželinukams siūlomos kur kas trumpesnės distancijos.

„Trasos raižuotumas Anykščiuose nėra labai didelis, sukilimų-nusileidimų skirtumas taip pat. Manome, kad pradėti sezoną nuo lengvesnio etapo yra logiška. Mums labai patinka, kad Anykščiuose turime itin gerus partnerius, „Vėtrungės“ sporto klubą, kuris padeda organizuojant etapą šiame mieste. Jų dėka MTB dviračių taurės varžybos Anykščiuose vyksta turbūt 15 kartą“, – teigė A.Daugirdas.

Neretai MTB dviračių taurės etapuose jėgas išbando ir tiek esami, tiek buvę profesionalūs dviratininkai. Praėjusių metų sezono baigiamąjį etapą Vilniuje laimėjo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvė Daiva Tušlaitė-Ragažinskienė.

„Pernai dalyvavau visuose MTB dviračių maratonų taurės etapuose, o paskutiniame Vilniaus etape turbūt laimėti pavyko tik todėl, kad nebuvo „Torpado Factory“ komandos profesionalių sportininkių Katažinos Sosnos ir Gretos Karasiovaitės. Šiame etape sakiau sau, kad pirmą kartą per visus šių metų MTB startus iš tiesų mėgaujuosi važiavimu. Todėl važiavosi labai smagiai, nejaučiau kentėjimo“, – sakė D.Tušlaitė-Ragažinskienė.

Daugkartinė Lietuvos čempionė pastaruoju metu dviračių lenktynėse dalyvauja kaip mėgėja – t. y. startuoja varžybose, kuriose nereikia licencijos. Pasak olimpietės, dalyvaudama ji mėgaujasi kiekvienu startu.

„Visada galvojau, kad net ir baigusi profesionalios dviratininkės karjerą dviračio nepamiršiu. Nors mano sritis labiau plentas, tačiau plento varžybų Lietuvoje neturime daug.

O čia buvo puiki proga kartu su tokiais pat dviračių entuziastais išbandyti save, vis dar pasivaržyti arba tiesiog mėgautis pačiu važiavimu, – pasakojo D.Tušlaitė-Ragažinskienė. – Šiemet planuoju sudalyvauti visuose trijuose etapuose, tačiau pasiruošimas nėra sklandus, todėl nieko neprognozuoju. Tiesiog mėgausiuosi varžybų atmosfera, susitikimu su kitais sportininkais, draugais ir ypač – „Colibri Cycling“ merginomis.“

D.Tušlaitė-Ragažinskienė pastebi, kad dviračius įsigijusių žmonių pastaraisiais metais ženkliai padaugėjo, o tarp MTB dviračių maratonų taurės dalyvių yra nemažai vaikų.

„Dauguma, dalyvaujančių MTB varžybose, atsiveža savo vaikus, net pačius mažiausius, kurie dalyvauja su balansiniais dviratukais nuo 2–3 metukų ir gauna medalį! Tai yra smagu! Tėvai yra geriausias pavyzdys įpratinti vaikus sportuoti, būti aktyviems, pamilti dviračių sportą.

MTB varžybos ir taip vienos masiškiausių Lietuvoje, tik gaila, kad pandeminiai metai pakoregavo planus ir iš penkių etapų beturime tris. Manau, paskutiniai metai buvo sunkūs tiek rėmėjams, tiek patiems organizatoriams. Norisi tikėti, kad tai praeis ir ateityje organizatoriai galės pasiekti dar aukštesnį varžybų lygį“, – šyptelėjo tituluota dviratininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.