EUROLYGA 2023

Šiauliuose – puikia repeticija prieš svarbiausius startus tapusios „Laser Run“ varžybos

„Nesitikėjau laimėti... Tiesą pasakius, net nesitikėjau lipti ant prizininkų pakylos, – po auksinės pergalės „UIPM Global Laser Run City Tour“ II-ojo etapo, vykusio Šiauliuose, sakė U19 amžiaus grupės vaikinų lenktynes laimėjęs Jonas Kalaminskas (trenerė Galina Šidiškienė).

 T. Puronas.<br> pentathlon.lt nuotr.
 T. Puronas.<br> pentathlon.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-18 10:25

Šiauliuose besitreniruojantis jaunasis sportininkas aktyviai prisidėjo organizuojant varžybas – nuo ankstyvo ryto plušo su komandos draugais įrenginėjant trasą Šiaulių centriniame parke.

„Mes jau čia buvome nuo aštuntos valandos ryto, padėjome pasirengti varžyboms, truputį pavargau, o ir saulė gerai pakaitino, – šypsojosi penkiakovininkas. – Tačiau jau po pirmojo šaudymo pajaučiau didelį jėgų antplūdį, kuris užmotyvavo. Bėgti pirmam tikrai nebuvo sunku, tiesiog nuolat sau kartojau „Dar, dar, dar...“ Viskas pavyko. O svarbiausia, kad spaudžiant medalį rankose ta motyvacija niekur nepradingsta, iki šiol galvoje skamba tasai „Dar, dar, dar“.

Distanciją J.Kalaminskas įveikė per 5:28.500. Antras tarp U19 (5x300 m bėgimas) vaikinų buvo Ugnius Kabelinskas (5:37.800), trečias – Danielius Jevensaper (5:44.900).

Tarp devyniolikmečių merginų greičiausia buvo Tėja Pakinkytė (treneris Paulius Aleksandravičius). Ji distanciją įveikė per 6:32.720. Sidabro medalį iškovojo vilnietė Patricija Gudlevičiūtė (6:56.730), bronza pasipuošė Ūla Andrejevaitė (7:06.240).

„Džiugu, bet šįkart buvau sunkiau, – sakė antrą iš eilės Lietuvos „Laser Run“ taurės etapą laimėjusi T.Pakinkytė. – Trasa Šiauliuose buvo tikrai sunkesnė, o ir šaudėsi man ganėtinai prastai. Jaučiau nemažą jaudulį – laimėjau etapą Telšiuose, todėl norėjosi laimėti ir šiandien. Tai šiek tiek slėgė pečius“.

Svarbiausias startas šiais metais T.Pakinkytės dar tik laukia – liepos mėnesį Lenkijoje vyksiančios Europos U19 pirmenybės.

Lietuvos „Laser Run“ taurės II-asis etapas tapo puikia „repeticija“ sekmadienį į Europos U22 čempionatą išvyksiantiems kauniečiams Titui Puronui ir Pauliui Vagnoriui (abu treniruoja P.Aleksandravičius). Jaunimo amžiaus grupėje (5x300m bėgimas) medalį iškovojęs T.Puronas trasą įveikė per 5:31.490, sidabru besidžiaugęs P.Vagnorius – per 5:51.250. Bronzą iškovojo ukrainietis Kyrylo Krasnikov (6:02.480).

„Puiki treniruotė – toks ir buvo šių varžybų tikslas, – prisipažino T.Puronas po apdovanojimų. – Pirmajame „Laser Run“ taurės etape gal kiek pasitaupiau, o šiandien atlikau ir kelis pagreitėjimus, sprintus. Džiaugiuosi, kad šiandien pavyko pamatyti, kokius vaisius davė intensyvus ir tikslingas darbas šaudymo treniruotėse. Labai tikiuosi, kad taip viskas seksis ir Europos čempionate.

U22 amžiaus grupės merginų lenktynėse aukso medalis atiteko Rūtai Banytei (7:25.410).

Tarp septyniolikmečių (4x300 m bėgimas) merginų greičiausia buvo Giedrė Gudelytė-Gudelevičiūtė (5:25.180), sidabrą iškovojo Neda Doroševaitė (5:26.300), bronzą išplėšė Adelė Venckutė (6:07.500). Tarp U17 vaikinų geriausiai sekėsi ukrainiečiui Oleksandrui Melnyk (4:52.600), sidabrą iškovojo vilnietis Lukas Cikanavičius (5:03.300), bronzą – Danielius Jodokas (5:09.950).

„Tai – puiki, pozityviai nuteikianti patirtis, – po finišo sakė O.Melnyk. – Čia – puiki konkurencija, vaikinai tikrai stiprūs, greiti. Lengva tikrai nebuvo. Sunku buvo ir dėl oro sąlygų, Šiauliuose šiandien tikrai buvo karšta. Bet džiaugiuosi, kad šiandien galėjau lipti ant prizininkų pakylos, džiaugiuosi, kad galėjau iškelti Ukrainos vėliavą ir parodyti, kas tokie esame. Norėčiau, kad vėliava mano rankose atkreiptų visų dėmesį į karą, vykstantį mano gimtinėje, noriu, kad tai kuo greičiau pasibaigtų“.

Primename, kad Lietuvos „Laser Run“ taurės varžybos rudenį kelsis į Vilnių (rugsėjo 17 d.) ir Kauną (spalio 1 d.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.