EUROLYGA 2023

Mindaugas Bilius: „Kitas tikslas – rentos paralimpinių žaidynių bronzos laimėtojams“

Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius sveikina Seimo sprendimą suvienodinti stipendijas paralimpiečiams ir olimpiečiams, tačiau ragina politikus imtis ir valstybės rentų klausimo. Šalies paralimpinio judėjimo vadovas atkreipia dėmesį, kad dabar rentas gauna žaidynių čempionai ir vicečempionai, o bronzos medalių laimėtojai įstatymuose yra palikti už brūkšnio.

 Paralimpiečiai.<br> D.Gribausko nuotr.
 Paralimpiečiai.<br> D.Gribausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2022, 11:22 AM

„Šią savaitę Seimas patvirtino Sporto įstatymo pataisas, kuriomis paralimpiečių stipendijos sulygintos su olimpiečių. Paraleliai didėja paralimpiečių premijos. Tai – labai reikšmingi pasiekimai, dėl kurių kartu su paralimpinio sporto bendruomene nuosekliai dirbome penkerius metus.

Dabar laikas dar vienam svarbiam žingsniui – valstybės rentų paralimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojams įteisinimas. Iki 2018 m. rentos buvo skiriamos tik paralimpiniams čempionams, bet mums pavyko išsikovoti, kad rentas gautų ir paralimpinių žaidynių vicečempionai.

Bronzos medalis – lygiai toks pats kaip sidabro ir aukso. Šis apdovanojimas atveda sportininką ir Lietuvos vėliavą ant nugalėtojų pakylos, kurią mato visas pasaulis. Bronzą, sidabrą ir auksą dažnai skiria sekundės dalys, centimetrai, paprasčiausias sėkmės šypsnis, kurio tą dieną gali sulaukti arba ne“, – sakė M. Bilius.

Pasak Lietuvos paralimpinio komiteto vadovo M. Biliaus, mūsų šalyje yra septyni paralimpiečiai, kuriems šiandien yra aktualus rentų už trečią vietą paralimpinėse žaidynėse klausimas.

„Valstybei tai – nedidelė našta, o sportininkams – labai svarbus įvertinimas. LR Prezidento institucija reikiamas Sporto įstatymo pataisas įregistravo dar praėjusiais metais. Aš labai tikiuosi, kad artėjančioje rudens sesijoje Seimas ras laiko šiam klausimui, o Švietimo, mokslo ir sporto ministerija taip pat palaikys mus šiuo klausimu bei neliks nuošalyje“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas.

Lietuvai medalius paralimpinėse žaidynėse yra iškovoję 27 sportininkai, jie pelnė 40 apdovanojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.