EUROLYGA 2023

Rekordus gerinę „Cosma“ bėgikai pasaulio jaunimo čempionate pateko į pusfinalius

Praėjusią savaitę Kalyje vykęs pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionatas Lietuvos atstovams nebuvo toks sėkmingas, koks pernai, kada aukso medalį iškovojo disko metikas Mykolas Alekna. Tolimojoje Kolumbijoje aukščiausią vietą – 13-ąją – iškovojo diskininkė Paulina Stuglytė, tuo tarpu du sporto klubo „Cosma“ lengvaatlečiai sužibo bėgimo takuose, pagerinę asmeninius rekordus ir prasibrovę į savo rungčių pusfinalius.

 Rekordus gerinę „Cosma“ bėgikai pasaulio jaunimo čempionate pateko į pusfinalius<br> stopkadras
 Rekordus gerinę „Cosma“ bėgikai pasaulio jaunimo čempionate pateko į pusfinalius<br> stopkadras
 Rekordus gerinę „Cosma“ bėgikai pasaulio jaunimo čempionate pateko į pusfinalius<br> stopkadras
 Rekordus gerinę „Cosma“ bėgikai pasaulio jaunimo čempionate pateko į pusfinalius<br> stopkadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 8, 2022, 5:25 PM

Vaikinų 400 m kvalifikaciją sėkmingai įveikė Lukas Sutkus: 18-metis telšiškis distanciją nubėgo per 47,39 sek. bei pačiupo paskutinį 24-ą bilietą į pusfinalį. Beje, prastesnį asmeninį rekordą prieš čempionatą turėjo vos du lietuvio varžovai.

„Kalbant apie patį bėgimą, stengiausi bėgti drąsiai – gale buvo ganėtinai sunku. Džiaugiuosi galėdamas debiutuoti tokiose varžybose. Jaudulio buvo gana nemažai, ypač dieną prieš ir keliaujant į visus apšilimo stadionus, „call room‘ą“ (laukimo kambarį – aut. past.). Tačiau atsivėrus stadionui, pajutus varžybų atmosferą, nemaža dalis to jaudulio išnyko“, – komentavo L.Sutkus.

Pirmame atrankos bėgime iš penkių L.Sutkus finišavo penktas, o kelialapių į pusfinalį savininkai paaiškėjo tik po paskutiniojo bėgimo. Fortūna lietuviui nugaros neatsuko: asmeninis rekordas jam garantavo teisę varžytis toliau.

„Laukimo akimirkos nebuvo labai įtemptos, savęs neapkroviau, nes negalvojau, kad yra šansų patekti į pusfinalį. Trenerė ir komandos draugai matė, kad galimubių yra. Galiausiai, pasibaigus visiems bėgimams, neteisingai suskaičiavome, jog esu už brūkšnio. Pavyko patekti per plauką, o ypač džiaugiausi išvydęs džiaugsmą trenerės akyse“, – sakė L.Sutkus.

Linos Kaveckienės auklėtinis jau metus atstovauja sporto klubui „Cosma“ ir tobulinasi padedamas Lietuvos rinktinės vyr. sprinto rungčių trenerio Marto Skrabulio.

„Cosma“ klubo parama yra labai didelė, dėl to esu labai dėkingas. Metai buvo labai turiningi, su „Cosma“ atletais vykau į tris treniruočių stovyklas užsienyje, o vasarą treniravausi Vilniuje. Dedu žingsnelius pirmyn ir vis tobulėju savo pagrindinėje rungtyje. Besitreniruodamas su geriausiais Lietuvos sprinteriais save vis labiau spaudžiu, stengiuosi tobulėti ir į juos lygiuotis“, – dėstė L.Sutkus.

Pusfinalyje telšiškis 400 m įveikė per 47,55 sek. bei užėmė 20 vietą.

Moterų 100 m barjerinio bėgimo rungtyje antrus metus iš eilės į pasaulio jaunimo čempionato pusfinalį prasibrovė Gabija Klimukaitė. Donato Senkaus auklėtinė kvalifikacijoje nuotolį įveikė per 13,82 sek. bei pagerino asmeninį rekordą. Kaip ir L.Sutkaus, G.Klimukaitė pačiupo paskutinį kelialapį į pusfinalį.

„Tikrai nustebau, kad šiame čempionate galiu demonstruoti savo geriausią sportinę formą. Pavasarį užklupusi trauma kainavo porą mėnesių kokybiško pasiruošimo sezonui, o sezono eigoje pradėjo kankinti keturgalvis raumuo. Nepaisant visų traumų, esu labai patenkinta ir džiaugiuosi savo pasirodymu kvalifikacijoje“, – sakė G.Klimukaitė.

Klaipėdietė praėjusiais metais Kenijoje vykusiose pirmenybėse asmeninį rekordą gerino dukart: per 14,03 sek. ji nuotolį įveikė kvalifikacijoje, o pusfinalyje – per 13,84 sek. Būtent pastarąjį rezultatą ji pirmąsyk pranoko Kolumbijoje.

„Pamačiusi rezultatą, tikrai negalvojau apie pusfinalį. Šių metų čempionatas yra daug stipresnis nei praėjusių. Susirinko daugiau šalių, didesnė konkurencija, stipresnės varžovės. Tai prabėgusi tiesiog džiaugiausi savo rezultatu, o po to sužinojau, kad patekau į pusfinalį, – pasakojo G.Klimukaitė. – Man pačiai labai smagu, kad tokio rango varžybose galiu siekti asmeninių rezultatų, demonstruoti geriausią sportinę formą. O tam įtakos turi psichologinis pasiruošimas, mėgavimasis varžybomis ir pasitikėjimas savimi.“

Pusfinalyje sportininkė užėmė 19 vietą, nuotolį įveikusi per 14,34 sek. Pasaulio jaunimo čempionate jėgas išbandė ir dar viena „Cosma“ ekipos narė Andrė Ožechauskaitė. 100 m rungtyje ji užėmė 31 vietą, distanciją nubėgusi per 11,76 sek. Tai – geriausias kaunietės sezono rezultatas.

Kolumbijoje vykusiose pirmenybėse Lietuvai atstovavo septyni lengvaatlečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.