EUROLYGA 2023

Italijos tinklininkai – stipriausi pasaulyje

Italijos vyrų tinklinio rinktinė savo kolekciją papildė dar vienu titulu. Pernai Europos čempionais tapę italai sekmadienį pasipuošė ir pasaulio pirmenybių aukso medaliais.

 Italijos tinklininkai – stipriausi pasaulyje<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Italijos tinklininkai – stipriausi pasaulyje<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2022, 7:55 AM

Italijos tinklininkų pranašumas lemiamose pasaulio pirmenybių rungtynėse nekėlė abejonių. Italai sekmadienį Katovicuose vykusiame finale nugalėjo čempionės vardą gynusią ir namie žaidusią Lenkijos komandą 3:1 (22:25, 25:21, 25:18, 25:20).

Italai pralaimėjo pirmąjį setą, kuriame iššvaistė didelę persvarą (jie pirmavo 21:17), bet kituose setuose klaidų nekartojo.

Bronzos medalius iškovojo Brazilijos rinktinė, kuri mažajame finale įveikė Slovėnijos tinklininkus 3:1.

Šeštadienį pusfinalyje lenkai lemiamame sete palaužė brazilus 3:2, o italai įtikinamai nugalėjo slovėnus 3:0.

Italijos rinktinė pasaulio čempione tapo ketvirtąjį kartą, bet šios pergalės laukė nuo praėjusio amžiaus. Anksčiau italai aukso medalius triskart paeiliui iškovojo 1990, 1994 ir 1998 metais.

Šiame amžiuje iš italų estafetę buvo perėmę brazilai ir lenkai. Brazilijos rinktinė pasaulio čempione triskart paeiliui tapo 2002, 2006 ir 2010 metais, Lenkijos komanda dukart paeiliui nugalėjo 2014 ir 2018 metais. Pasaulio tinklinio pirmenybės rengiamos kas ketverius metus.

Įdomu, kad pasaulio pirmenybių medalių nelaimėjo nė viena iš trijų komandų, kurios pernai tapo Tokijo olimpinių žaidynių prizininkėmis. Tokijuje auksas atiteko Prancūzijai, sidabras – Rusijai, bronza – Argentinai.

Praėjusių metų Europos pirmenybių finale Italija nugalėjo Slovėniją, o trečiąją vietą užėmė Lenkija.

Šių metų pasaulio pirmenybės turėjo vykti Rusijoje, bet Tarptautinė tinklinio federacija (FIVB) atėmė iš šios šalies šeimininkes teises ir turnyrą perkėlė į Lenkiją ir Slovėniją. Grupių varžybos ir pirmieji atkrintamųjų varžybų etapai buvo surengti Glivicuose ir Liublianoje, lemiami mačai vyko Lenkijos mieste Katovicuose.

Pusfinalis

Lenkija – Brazilija 3:2, Italija – Slovėnija 3:0.

Finalas

Italija – Lenkija 3:1.

Dėl 3 vietos

Brazilija – Slovėnija 3:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.