EUROLYGA 2023

Nacionalinės sporto agentūros komunikacijai vadovaus olimpietė ir ilgametė žurnalistė B. Virbalytė

Nacionalinės sporto agentūros (NSA) viešųjų ryšių ir įvaizdžio projektų vadove tapo ilgametė LRT žurnalistė Brigita Virbalytė.

B.Virbalytė.<br>T.Bauro nuotr.
B.Virbalytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2022, 10:17 AM

Trijų olimpinių žaidynių dalyvė, Lietuvos rekordininkė, lengvaatletė B. Virbalytė yra baigusi Vilniaus universiteto bakalauro žurnalistikos ir magistrantūros sporto industrijų vadybos studijas. Jos žurnalistinė patirtis – 16 metų darbo Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje. 2017 m. B.Virbalytė kartu su kitais iniciatyviais šalies sportininkais įkūrė Nacionalinę sportininkų asociaciją, buvo organizacijos atstovė spaudai. Be to, ji turi atsakingas pareigas net keliose šalies sporto organizacijose.

„Siekiu būti dvikryptės karjeros pavyzdžiu – daugelį metų derinu sportininkės karjerą su profesija ir visuomenine veikla. Esu laiminga, kad galėsiu prisidėti prie Nacionalinės sporto agentūros vystymo ir efektyvios komunikacijos bei, žinoma, pokyčių Lietuvos sporto sistemoje“, – sako B.Virbalytė.

Nacionalinė sporto agentūra įkurta šių metų liepą. Rugpjūtį jos direktoriumi paskirtas Mindaugas Špokas.

NSA įgyvendins valstybės sporto politiką aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo srityse, čia bus sutelktos ir visos sporto finansavimo funkcijos, vienodas dėmesys bus skiriamas olimpiniam ir paralimpiniam sportui, visuomenės fiziniam aktyvumui. Agentūra rūpinsis sportininkų teisėmis, sporto infrastruktūra, įkurtas Kompetencijų centras padės sporto šakų federacijoms ir organizacijoms diegti ir stiprinti gerojo valdymo principus.

NSA iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos jau perėmė valstybės stipendijų administravimą, premijų, rentų skyrimą, rudenį ji skelbs fizinio aktyvumo projektų ir programų konkursus, o nuo 2023 m. administruos didžiąją dalį aukšto meistriškumo sporto, fizinio aktyvumo ir sporto infrastruktūros lėšų, t. y. apie 60 mln. sportui skiriamų metinių lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.